Edzés a köd leple alatt

2018-11-09 17:30:19
Kisvárda FC

Dajka László: „Az nem fér bele, hogy minden lehetőségünket elpuskázzuk.”

Ha esetleg bárki is megfigyelőt küldött volna csapatunk szombati mérkőzést megelőző utolsó edzésére, péntek estére, az bizony nem sok mindent tudott meg az Újpest ellen alkalmazandó taktikáról. Az ország észak-keleti csücskét ugyanis teljesen beborította a köd, ami miatt a kisvárdai stadionban sem lehetett sokat látni. Bízunk benne, hogy szombatra változik a helyzet – a meterológiai előrejelzés szerint erre van esély.

Dajka László vezetőedzővel még a Honvéd elleni mérkőzés is szóba került, amikor a hétvégi feladatról beszéltünk.

„Az olyan csapat, mint amilyen a miénk, minden mérkőzést eredménykényszerben játszik, most különösen, hogy az utóbbi három hazai fellépésünkön nem sikerült annyi pontot szereznünk, mint amennyit reméltünk – mondta Dajka László. – Nekünk minden pont aranyat ér, a Honvéd ellen nem sikerült gyűjtenünk egyet sem, de a háromgólos különbség nem tükrözte hűen a látottakat. Előre kell néznünk, és a héten folyamatosan javult a hangulat is. Szervezett ellenfél látogat hozzánk, amelynek az összeszokottság az egyik erénye. Fegyelmezetten, koncentráltan és taktikailag felkészülve várjuk az Újpestet, nagyon vágyunk arra, hogy jó eredményt érjünk el.”

Legutóbb a mezőny legjobb védelmével rendelkező Honvéd volt a vendég, most pedig a kispestiektől csak eggyel több gólt, kilencet kapott lilák következnek. Megvan a recept, hogy miként kell feltörni az újpesti reteszt?

„Ezek a számok nem véletlen műve, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű helyzetbe kerülnünk – folytatta a vezetőedző. – Az a lényeg, hogy amennyiben háromszor-négyszer odakerülünk az ellenfél kapuja elé, azokból azért egy-két gólt kellene szereznünk. Az nem fér bele, hogy minden lehetőségünket elpuskázzuk. Biztos, hogy lesznek változások a csapatban, már csak azért is, mert vannak sérültjeink. Az egyre jobb formába lendült Gosztonyi Andrást nem tudjuk pályára küldeni a vállsérülése miatt. Ebből a keretből kell válogatni, tisztességgel és becsülettel dolgoznak a srácok hétközben, ideje lenne már, hogy mindez eredménnyel is párosuljon.”

A tréner által is említett változások vajon a kapusposztot is érinteni fogják?

„Erről annyit, hogy valószínűleg Felipe véd majd – felelte Dajka László. – Kicsit kései, mégis elkapkodott döntés volt a részünkről a múltkori váltás, de az mindig a mérkőzés után derül ki, hogy jó volt-e egy döntés vagy éppen rossz. Azok közé tartozom, akik nehezen váltanak a kapuban, de Mihai Minca is nagyon jó kapus, megérdemelte a bizalmat. Ugyanakkor a mi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak, hogy kísérletezgessünk, tehát a megítélésünk szerinti legjobb csapatot kell minden hétvégén a pályára küldeni.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló