Bravúrdöntetlen a javából

2018-10-28 23:38:23
Kisvárda FC

Kétszer is egyenlítettünk a bajnoki címvédő Mol Vidi ellen.

Kétszer annyi gólt értünk el a Vidi ellen, mint a Chelsea és a PAOK összesen! Nem hangzik olyan rosszul, ugye? És a bajnoki címvédő valamint Európa-liga-főtáblás rivális elleni vasárnap esti 2–2-es döntetlennek nagyobb az értéke, mint egy pont. Ezt garantáljuk!

Az már a szombati eredmények alapján biztos volt, hogy a Kisvárda Master Good ezután a forduló után sem csúszhat vissza a kieső helyekre, hiszen a Diósgyőr és a Haladás egyaránt hazai pályán játszva szenvedett vereséget. Ez adott egyfajta nyugalmat a Vidi elleni mérkőzéshez, persze a három vereségből álló negatív sorozatot is jó lett volna már lezárni.

Az alig 72 órával korábban még Szalonikiben szereplő Vidi elleni mérkőzés néma csendben kezdődött, a hangulatról máskor gondoskodó Várkerti Vitézek a kifüggesztett molinójuk alapján a csapat lelkesedésében találtak kivetnivalót, emiatt húsz percig hallgatták. Így azt is szótlanul tűrték, hogy a fehérváriak az első negyedóra végén büntetőhöz jutottak, ami után a két csapat felcsúti mérkőzésével ellentétben ezúttal nem tudott hárítani Felipe.

A tábor hangja aztán felerősödött, élet költözött a mérkőzésbe, különösen Sassá gyönyörű fejesgólja után. Kár, hogy nem sokáig maradt döntetlen az állás, mert a Vidi az újabb labdavesztést is góllal büntette.

Szünet után becsületből is ment előre a Várda, a támadójátékot segítendő Artem Milevszkij és a máskor stabil kezdő Brana Ilics is beszállt a táncba. Ők is zavart okoztak annál az akciónál, amelyet végül Stopira öngólja zárt le – másodszor is összejött az egyenlítés, Rados Protics második gólpasszából.

Nagy volt a felszültség, többször is kakaskodtak egymással a játékosok, a vendégek nehezen viselték, hogy újabb pontvesztés néz ki a számukra. Maradt is a döntetlen, amely kisvárdai szempontból egyértelmű bravúr, és sikerült tovább növelni a különbséget a jelenlegi két fő riválissal szemben.


KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL VIDI FC 2–2 (1–2)

Várkerti Stadion, 2232 néző, v.: Vad (Tóth V., Berettyán – Németh Á., Kulcsár K.).

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Ene, Vári B., Anderson Pico – Lucas, Protics – Gosztonyi (Ilics, 62.), Misic (Karaszjuk, 84.), Sassá – Horváth Z. (Milevszkij, 60.). Vezetőedző: Dajka László.

MOL VIDI: Kovácsik – Fiola (Berecz Zs., 84.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Kovács I., Nikolov (Huszti, 77.), Pátkai – Hodzic (Milanov, 73.), M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics.

GÓLSZERZŐ: Nego (11-esből, 0–1) a 17., Sassá (1–1) a 26., Pátkai (1–2) a 39., Stopra (öngól, 2–2) a 74. percben


A gólok története

17. perc: Nego kényszerítőzött a tizenhatos előterében Marko Scsepoviccsal, a visszakapott labdát a francia középpályás eltolta Ene mellett, aki térden rúgta ellenfelét. A megítélt tizenegyesből Nego jobbal, a jobbra dőlő Felipe mellett a kapu közepébe gurította a labdát, 0–1.

26. perc: Protics jobbról, ballal adott középre, a Fiolát megkerülő Sassá pedig 8 méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 1–1.

39. perc: Fiola jobboldali beadása után Melnik kifejelte a labdát, amit Pátkai jobb külsővel, 17 méterről lőtt kapura, a labda elpattogott a lábak között, és mintha Scsepovics lábát is érintve kötött ki a bal alsó sarokban, 1–2.

74. perc: Lucas pörgette a labdát balra Proticshoz, akinek beadása után Milevszkij előtt elment a labda, Ilicshez pedig már nem jutott el, mert a menteni igyekvő Stopira saját kapujának bal oldalába lőtte. Öngól, 2–2.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló