Éremátadó a stadionban

2018-09-18 08:43:48
Kisvárda FC

A legutóbbi bajnokságban második helyen végzett U14-es akadémiai csapatunk tagjai feledhetetlen élményben részesültek.

A Várda Labdarúgó Akadémia 2004-es születésűekből álló U14-es csapata ezüstérmet szerzett az MLSZ II. osztályú Észak-keleti korosztályos bajnokságában a 2017-2018-as idényben. Csapatunk tagjai a jól megérdemelt érmeket a Kisvárda Master Good–Haladás NB I-es mérkőzés (4–1) szünetében vették át Leleszi Tibortól, Kisvárda polgármesterétől és Révész Attila sportigazgatótól.

A bajnokság során csak a Hajdúböszörményi TE csapata bizonyult jobbnak a várdaiaknál. Külön öröm és büszkeség, hogy már ekkor is több, a korosztályánál fiatalabb csibész szerepelt a mérkőzéseken. Előnyt jelent, hogy a fiúk továbbra is Kisvárdán képzelik el jövőjüket, míg riválisunk már meg is szűnt hajdúböszörményi székhelyén. Csapatunkból, rövidesen nemzeti csapatban is megmérettetheti magát – egyelőre – két játékosunk! Reméljük ez a szám csak gyarapodni fog, mert az akadémián, ezért dolgoznak!

A VLA U14-es csapatának mérlege az előző bajnoki évben: 27 mérkőzés, 24 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 231 szerzett és 16 kapott gól.

A házi gólkirály a 2005-ös születésű Tyrkus Iliya lett 44 találattal, ami a bajnoki góllövőlistán a 3. helyezést jelentette a számára.

„Hatalmas élmény volt a számunkra, hogy az egész éves munka gyümölcsét ezzel a díjátadóval arathattuk le, játékosaim nevében is köszönöm, hogy a stadionban, közönség előtt kaphattuk meg az érmeket. Bízom benne, hogy közülük több futballistát is a felnőttcsapat játékosaként láthatunk viszont ugyanott” – mondta Virágh István edző.

Az ezüstérmes csapatban szerephez jutott játékosok: Ari Attila, Bíró Bence, Császár Attila, Cservenyák Tamás, Dolhai Dominik, Gritsu Serhi, Grunda Bálint, Gyüre Kristóf, Helesh Yaroslav, Horvat Cristian, Jene Gábor, Jóbi Vencel, Khudan Yevheni, Kovics Dávid, Medve Valentin, Nyéki Kevin, Papp Yaroslav, Puporka Dávid, Szabó Valentin, Ténai Dávid, Tintér István. Tyrkus Iliya, Vojtko István. Vezetőedző: Virágh István. Edző: Hegedűs Tibor.

(További fotók a díjátadóról Facebook-oldalunkon. Fotó: Nyulak Nikoletta)


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló