Kétgólos előnyről döntetlen

2022-01-14 15:49:17
Kisvárda FC

Lejátszotta első idei edzőmérkőzését Törökországban edzőtáborozó csapatunk.

A magyar bajnokság második helyezettje az azeri harmadikkal – lefordítva Kisvárda Master Good–Neftci Baku mérkőzést játszottak pénteken délután a törökországi Sidében, igazán ideális futballidőben, amitől kérni sem lehetett volna szebbet.

Csapatunk számára az előszezon első meccsét jelentette a pénteki fellépés a stabil európai kupaszereplős azerbajdzsáni legénységgel szemben. A délutáni időpont ellenére már a Hold is feltűnt az égen, ráadásul teli formájában – a félholdasok országa felett...

Kisvárdai labdabirtoklással indult a meccs, az első helyzet mindjárt ordító volt, de Claudiu Bumba közeli perdítését védte az azeri kapus, Kamram Ibrahimov. Alig telt el tíz perc, amikor Ionut-Andrei Peteleu kiugratásával Jasmin Mesanovic lépett ki, a kapus mellett is elhúzta a labdát, de kisodródva fölé emelt. Egy perc múlva Bumba megszerezte a 2022-es esztendő első kisvárdai gólját: Driton Camaj jobboldali beadására érkezett az ötös másik sarkánál a román karmester, és ballal a jobb felső sarokba lőtt.

A gólpassz után Camaj a kaput is bevette: a tizenhatos előterében szerzett labdát, amit 15 méterről, a jobboldali kapufa segítségével lőtt a hálóba. Jól indult tehát a meccs, hiszen ekkor még negyedórája sem tartott a mérkőzés.

A folytatásban elmaradt a helyzet- és góldömping, és az első félidő hátralévő részében inkább az azeriek előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobbat Mirabdulla Abasov hagyta ki, amikor baloldali beadást követően közelről lőtt fölé. Aztán a játékrész vége előtt csak összejött a Baku egyenlítése, a csapatkapitány Emin Mahmudov lőtt a bal alsó sarokba.

A szünetbeli cseréknek köszönhetően Králik Péter először kapott lehetőséget a felnőtt csapatban, 18 éves játékosunk Lazar Csirkovics oldalán jutott szóhoz. Ugyancsak debütált eddigi egyetlen téli szerzeményünk, a lengyel Rafal Makowski. Ott folytatódott a meccs, ahol az első játékrészben befejeződött, az azeriek játszottak kapura veszélyesebben. Fölényük a 70. percben érett egyenlítéssé, amikor Nesirli fejelt kapura, és Dombó Dávid csak a gólvonalon túl tudta megkaparintani a labdát. A folytatásban az eredmény már nem változott (holott mindkét csapatnak nyílott esélye a győztes gól megszerzésére), maradt a végére a 2–2-es döntetlen.


NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–NEFTCI BAKU (azerbajdzsáni) 2–2 (2–1)

Side

KISVÁRDA: Dombó – Peteleu (Makowski), Prenga (Králik), Kravcsenko (Csirkovics), Leoni – Melnik, Karabeljov – Camaj (Navrátil), Ötvös (Gosztonyi), Bumba (Czérna) – Mesanovic (Nagy M. K.)

Gól: Bumba, Camaj, illetve Mahmudov, Nesirli


A borítófotón: 2022 első kisvárdai gólja – Claudiu Bumba talált be a kapuba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló