Meccs a jó barát ellen

2018-07-19 04:10:52
Kisvárda FC

Vári Barnabás visszatérése pikáns lesz az NB I-be, hiszen fiatalkori jó barátjával is farkasszemet nézhet a bajnoki címvédő Mol Vidi elleni szombati mérkőzésen.

A nagy keretátalakítás után Vári Barnabás azon kevesek közé tartozik a kisvárdai csapatban, akinek van NB I-es mérkőzés a neve mellett. Az élvonalban eddig 44-szer pályára lépő labdarúgó hét év után tér vissza a legmagasabb osztályba, ahol eddig csak paksi színekben lépett pályára.

„Paksról Szolnokra kerültem, előbb kölcsönbe, majd végleg, bíztam benne, hogy a Tisza-partiakkal mielőbb vissza tudok jutni az élvonalba, ám ez három évig nem sikerült – mondta Vári Barnabás. – Ekkor jött a kisvárdaiak ajánlata, és amikor három évvel ezelőtt Révész Attilával tárgyaltam, akkor mondtam, olyan csapatba szeretnék kerülni, amelynek célja az élvonalba jutás. Ezt végül elértük, három éven át lépésről lépésre haladtunk előre, jó érzés lesz most learatni a gyümölcsét. Én is megharcoltam a sikerért, ezért is szerettem volna maradni, hogy NB I-ben is játszhassak kisvárdai színekben, és végül megszületett a megállapodás a szerződéshosszabbításról.”

A játékost olyan egyéni ambíció is vezérelte, hogy a pályán farkasszemet nézhessen majd fiatalkori jó barátjával – ez a találkozó elég hamar össze fog jönni…

„A Vidi játékosával, Fiola Attilával paksi időszakom óta jó barátságot ápolok, rendszeresen beszélünk, igaz, a távolság miatt a személyes találkozásra ritkábban jut lehetőség – így Vári Barnabás. – A téli időszakban, a két ünnep között a bajai halászlevezés elmaradhatatlan program, legutóbb előtte a klubtól kapott futóprogramot is együtt végeztük el. A nyáron „Fityó” gyermekének születését is együtt ünnepeltük, tehát az apaság terén is megelőzött, miként az NB I-es meccsek számában, és abban is, hogy válogatott lett. Jó lesz vele a pályán is összefutni, emiatt is várom a Vidi elleni mérkőzést.”

A fotón: Vári Barnabás (balra) a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság előtt Fiola Attilával


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló