Sikerült elérni a kitűzött célt

2018-06-21 09:43:23
Kisvárda FC

Szabó István edző az U1-es lánycsapat bajnoki szereplését értékelte.

Június elején az U19-es lánycsapat is befejezte a bajnoki szereplését. A Cegléd elleni, 5–0-s győzelemmel bebiztosították a lányok a helyezésüket a tabellán. Mivel az utolsó bajnoki mérkőzésre, a már bajnoki aranyérmes, Gyulai Amazonok, nem vállalták az elutazást, így még három ponttal gazdagodva 37 ponttal végzett a csapat az NB II. Keleti csoportjának 4. helyén.

Szabó István vezetőedző a következőképpen értékelte a bajnoki szereplést és a csapat teljesítményét:

– Nagyon nehéz és fárasztó bajnokság van mögöttünk. Ezt több ok miatt is állíthatom: sok mérkőzést játszottunk, nagyon szűk kerettel tudtunk csak számolni a sérültek, távozók miatt, és óriási távolságokat kellett beutaznunk (pl: Szeged, Gyula, Békéscsaba, Cegléd stb.), adódóan az NB II-es bajnokság nem túl „szimpatikus” szervezéséből. Minden tiszteletem a lányoké, és köszönet azoknak, akik ezt a bajnoki szezont végigdolgozták becsülettel és ilyen szép eredményt értek el!

– A csapat helyezése és eredményei megfelelnek a valóságnak! Igaz, hogy a tavalyi szezonban is a negyedik helyen végeztünk, mégis történt előrelépés, mert a 2017-2018-as évad egy sokkal erősebb, kiegyenlítettebb bajnokság volt. Olyan csapatok emelték tovább a bajnokság színvonalát, mint a DVSC-DLA, a Mezőkövesd és a Kazincbarcika. Az előttünk végző három csapat, jelenleg jobb, mint mi, nagyobb hagyományokkal, rutinnal és játéktudással rendelkezik a női futball területén. Ezt meggyőződéssel állíthatom, még akkor is, ha titkon álmodozgattunk a bronzérem megszerzéséről. A Mezőkövesd Zsóry, a St. Mihály FC (Szeged) és a Kazincbarcika megelőzése viszont egyértelműen sikernek mondható!

– A csapat játékában is tapasztalható volt a fejlődés. Mostanára már tudunk beszélni taktikáról, labdatartásról, labdakihozatalról vagy akár tudatos befejezésekről, míg régebben, sok esetben csak az egyéni, ösztönös játék volt a jellemző ránk. A legnagyobb fejlődés mégis a csapat erőnléti állapotában mutatkozott meg, ami a heti edzésszám növelésének és a konditermi foglalkozásoknak a hozadéka. A problémát viszont még most is a létszámhiány jelenti, ami – ismerve a területi elhelyezkedésünket – a jövőben is gondot okozhat. A jövő szezonra nemcsak fontos, de elengedhetetlen, hogy a csapatot néhány poszton megerősítsük az átigazolási időszakban

– A végén pedig szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették az U19 lányok szereplését a szezon folyamán. Elsőként Ági néninek, szertárosunknak, aki mindig nagy odaadással készítette elő a bajnoki meccsek kellékeit. Az egészségügyi „csapatnak”, amely, ha idejük engedte, ellátták a lányok sérüléseit és segítették mielőbbi felépülésüket. A végén, de nem utolsó sorban Vida Pegginek, fitneszedzőnknek, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a lányok gond nélkül végig bírták a bajnoki mérkőzések nyolcvan perceit.

– A nyári szünetre mindenkinek jó pihenést kívánok és jó szurkolást a labdarúgó világbajnokság mérkőzéseihez!


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló