Küzdenek az első osztályért

2018-05-06 17:24:24
Kisvárda FC

Nem játszott jól, de nagyon akart és nyert is a Soroksár ellen az NB I-től egy győzelemre kerülő Kisvárda.

Nem állítanánk, hogy nagyon érett a kisvárdai gól a vasárnapi NB II-es meccs első perceiben, de megszületett. Az első valamirevaló akcióból Horváth Zoltán csaknem lemásolta a Budafok ellen szerzett ollózós gólját, ezúttal oldalra vetődve lőtt a kapuba.

Kisvártatva megszerezhette volna a másodikat is, de ahelyett, hogy valamelyik sarkot vette volna célba, eltalálta a vele szemben álló kapust. Aztán a másik oldalon Zöldesi Illés kapta ölébe a csapattársától feléje csorgó labdát – jöhetett a közvetett szabadrúgás a tizenhatoson belülről, amit megúsztak a várdaiak.

Meg egy tizenegyesgyanús esetet is, legalábbis a vendégkispad nagyon reklamálta, hogy a tizenhatoson oldalvonalánál Izing Martin szabálytalanul akasztotta Kundrák Norbertet, aki az első félidő hátralévő részében is sok gondot okozott a hazai védelemnek. Horváth Zoltán csukafejese fölé szállt, de az első játékrész hajrája a Soroksáré volt, jól jött a szünet a várdaiak számára, lehetett rendezni a sorokat.

Úgy tűnt, hogy sikerült is, mert a második játékrészben is a kilencedik perc hozta meg a kisvárdai gólt, amelyet megint Horváth Zoltán szerzett. Némileg rontotta a kedvezőnek tűnő kilátásokat, hogy Izing Martin mellett a kétgólos csatárt is sérülés miatt kellett lecserélni, amikor pedig szépítettek a szívósan küzdő vendégek, Kondás Elemér a középpályát erősítendő a harmadik lehetőségét is kihasználta.

Ment előre a Soroksár az egyenlítésért, Zöldesinek nagyot kellett védenie, hogy ne legyen 2–2, és többször jól húzta le a kapu elé ívelt labdát.

Mondjuk az is benne volt a levegőben, hogy egyszer elszalad a Várda, és eldönti a meccset. Ez meg is történt, Oláh Gergő gólja gondoskodott róla, hogy ne legyen izgalom a ráadás négy percében.

Meg talán arról is, hogy a hátralévő négy fordulóban se. Mert ahogy a szurkolóik a mérkőzés során többször is kérték, a várdai játékosok küzdenek az első osztályért. Amely a következő, Kazincbarcika elleni idegenbeli meccs után akár matematikailag is valóra válhat.

NB II: 34. forduló

Kisvárda Master Good–Soroksár SC 3–1 (1–0)

Kisvárda, 1350 néző, v.: Nazsa (Csatári, Punyi).

Kisvárda: Zöldesi – Izing (Oltean, 52.), Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 71.), Jánvári – Horváth Z. (Lukács R., 61.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Soroksár: Kovács D. – Fülöp N. (Csillag D., 82.), Gyömbér, Valencsik, Silye – Huszák – Albert Á. (Orosz M., 64.), Tamási Zs., Csernik, Gárdos – Kundrák (Lakatos I., 72.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gól: Horváth Z. (1–0) a 9., Horváth Z. (2–0) az 54., Gyömbér (2–1) a 67., Oláh G. (3–1) a 87. percben

Percek, események

9. perc: Misic baloldali beadása után Horváth Zoltán félfordulattal, ballal 10 méterről úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy a labda a kapufát is érintette, 1–0.

54. perc: Ilics adott jobbról középre, Horváth Zoltán első lövése levágódott Valencsikről, de előtte maradt a labda, és másodikra 6 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 2–0.

67. perc: Orosz Márk balról élesen a kapu elé lőtte a labdát, Gyömbér pedig 5 méterről combbal a bal felső sarokba továbbította, 2–1.

87. perc: Ilics jobbról ragyogó ütemben adott középre, Oláh Gergő pedig 5 méterről ballal a kapu közepébe lőtte a labdát, 3–1.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Meg kell dicsérnem a játékosokat, mert végig nagyszerűen küzdöttek, olykor pedig jól is játszottak. Sikerült átvészelnünk néhány kritikus időszakot és jókor szereztük a gólokat, a győzelmünk megérdemelt.

Lipcsei Péter: – Az első húsz percben jobb volt a Kisvárda, aztán olykor sikerült beszorítanunk ellenfelüket. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert bátran és jól futballoztunk.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló