Rangadóval kezd „sűrűsödni”

2018-03-27 19:27:35
Kisvárda FC

Az eddigi fő rivális Békéscsabával szemben, idegenbeli meccsen is növelné előnyét a Kisvárda.

A március 28-tól április 29-ig tartó egy hónapban hat mérkőzés vár a Kisvárda Master Goodra az NB II-ben, azaz a vasárnapi kötelezettségek mellett beugrik két hétközi forduló is – miként persze a mezőny többi tagjának is.

A sorozat első és utolsó darabja nem akármilyen meccseket tartogat a második helyezett várdaiak számára, hiszen szerdán Békéscsabára utazik a csapat, egy hónap múlva pedig a Nyíregyháza Spartacust látja vendégül. A helyezések alapján momentán a csabaiak a Várda legnagyobb riválisai az MTK mögött még kiadó másik feljutó helyért, de a Szpari is feljövőben van, és még beleszólhat ebbe a kérdésbe. Maradjunk azonban az első feladatnál, már csak azért is, mert Kondás Elemér vezetőedző nem is nagyon akart jobban előretekinteni.

– Innentől kezdve egymást érik majd a meccsek, sok lesz az utazás is, így közben a terhelést is megfelelően kell adagolnunk, és azokat a játékosokat is tűzben kell tartanunk, akik idáig kevesebb lehetőséghez jutottak – mondta Kondás Elemér. – A vasárnapi, Cegléd elleni mérkőzésen vezettünk formás akciókat és lőttünk szép gólokat, és ami a legfontosabb, nyertünk. Természetesen azt remélem, hogy az akkor megkezdett úton haladunk tovább, mert attól azért nem kényelmesedhetünk el, hogy megnyertünk végre egy meccset. A sűrű menetelés közepette a játékosok leterheltségét is figyelnünk kell, így annak ellenére is lehetnek változások a kezdőcsapatban, hogy győztes meccs után vagyunk.

A Békéscsabától jelenleg tíz pont választja el a Kisvárdát. Elégedettek lennének a várdaiak, ha a meccs után is ugyanez lenne a helyzet? Magyarán, a döntetlen elfogadható eredmény a Viharsarokban?

– Rangadót játszunk Békéscsabán, az egyik legfőbb riválisunkkal, ez kétségtelen – felelte a kisvárdai vezetőedző. – Mint mindig, most is győzelemre játszunk, így akkor lennék igazán elégedett, ha a pontelőnyünk tovább nőne. Különben sem csak a tíz pontra és a Békéscsabára figyelünk, mert kapaszkodnak a többiek, így a Győr, a Gyirmót és a Nyíregyháza is. Úgyhogy ezek után is lesz rangadókban részünk, főként, hogy ebben a mezőnyben egyik csapat ellen sem lehet biztosra menni.

Boér Gábor: – Mindentől függetlenül még mindig a harmadik helyen állunk – aminek örülni kell – annak ellenére, hogy megint döcögősen indult a szezon, amit annak tudok be, hogy sok olyan játékosunk van, akik nem rendelkeznek első- vagy akár másodosztályú rutinnal. Ezért irreális lenne tőlük elvárni, hogy két olyan, élen álló csapattal vegyék fel a versenyt, akik nálunk sokkal előrébb tartanak mindenféle értelemben. De, még ilyen körülmények között is megelőzünk olyan együtteseket, akik sokkal jobban állnak akár anyagi, akár infrastrukturális területen és játékos állományuk is figyelemre méltó. A jelenlegi pozíciónkat bravúrnak könyvelem el, akkor is ha egy szurkoló ezt más szemszögből látja. Nyilván azt szeretné mindenki, hogy győzzön a csapat, mi is ezt szeretnénk, de vannak realitások, amelyeket tudomásul kell venni. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a tavaszi szezonban eddig maradtak pontjaink, amelyeket a jövőben bravúrokkal kell pótolni. Erre most itt egy lehetőség, olyan csapatot fogadunk, amelyben volt válogatott játékosok még keretben sincsenek, annyi külföldi játékosuk van, hogy megszámolni is nehéz – annak ellenére, hogy elvileg nem is lehet külföldi játékos a másodosztályban -, nemzetközi tapasztalattal rendelkező labdarúgók állnak rendelkezésre, így minőségre tényleg nem lehet összehasonlítani a két keretet. Viszont csapat szinten mi vagyunk a jobbak, sokszor az egységesség, a küzdeni tudás, az akarat legyőzheti és kompenzálhatja a tudás- és minőségbeli különbségeket. Ezt a lelkesedést, elhivatottságot ki kell vinnünk a pályára, és hazai környezetben kutyakötelességünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy nyerjünk. Hogy mindez mire lesz elég, az nyilván csak a mérkőzés végére derül majd ki – de úgy készülünk, hogy meglepetést szerezzünk és bravúrt hajtsunk végre. Azt szeretnénk közönségünknek megmutatni, hogy ennek a csapatnak igenis óriási szíve és tartása van. A saját magunk által ásott mély gödörből csak együtt tudunk kimászni és ki is fogunk mászni a holnapi napon. Gránicz Patrik sérülése szerencsére gyorsabban javult, mint gondoltuk, így elképzelhető, hogy mégis ott tud lenni a keretben. Tóth Dániel elkezdte a labdás edzéseket, de részvétele még nem valószínű. A fiatalokkal továbbra is gondjaink vannak, hiszen Ilyés, Pusztai és Szalai továbbra sem bevethető, illetve egyéb okok miatt hiányozni fog még Gyurján Bence is. Lustyik Leventét sem tudjuk még harcba küldeni, hiszen úton lesz hazafelé Macedóniából, az U19-es elitkörről. Jó hír, hogy Viczián Ádám felgyógyult, illetve Szélpál is letöltötte eltiltását, valamint sérülése is rendbe jött. Mondhatom, hogy elég jól alakult a hét eleje ilyen szempontból.

Mindössze két csapat van az NB II-es mezőnyben, amely már négy mérkőzést játszott az idén, a Győr és a Békéscsaba. A csabaiak nem kezdték túl jól a szezont, mert bár az MTK elleni vereség (0–3) idegenben belefért, és utána Mosonmagyaróváron nyertek (1–0) a lila-fehérek, azóta a Győr ellen otthon (1–3) és Zalaegerszegen (0–1) is veszítettek.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló