Nem tartott ki az előny

2020-02-22 22:14:29
Kisvárda FC

Megint csak annyit tudunk írni, mint oly sokszor a bajnokság során: kár érte… – BESZÁMOLÓ

Miután Cornel Ene és Claudiu Bumba eltiltás miatt nem játszhatott a Diósgyőr elleni szombati mérkőzésen, Bódog Tamás vezetőedzőnek bele kellett nyúlnia a legutóbb Felcsúton pályára lépő csapatába, és Gosztonyi András, Sztavrosz Cukalasz valamint a védelemben idén először szerepet kapó Anton Kravcsenko és Rubus Tamás is lehetőséghez jutott. A másik oldalon viszont Feczkó Tamás pontosan annak a tizenegy emberének szavazott bizalmat, amely egy hete legyőzte a Paksot.

Bő nyolcvan percig azt hittük, hogy létezik sorsszerűség. Merthogy a két csapat diósgyőri mérkőzésének elején Bohdan Melnik követett el hibát, az abból a szituációból gólt szerzett Szerhij Sesztakov pedig most rontott közvetlenül a kezdés után, de Iszlai Bence jóvá tette a hibáját. Melnik – aki novemberben Diósgyőrben azért adott egy gólpasszt is – pedig betalált, szép góljával negyedórával a vége előtt 2–0-ra vezetett a Kisvárda. Nem érdemtelenül, mert az első félidőben jobb teljesítménye révén jutott vezetéshez a Várda, szünet után pedig hősiesen védekezett, és várt a megugrási lehetőségekre. Egy ilyen után Lucas lövését piszkálta ki a jobb alsóból Braniszlav Danilovics, majd jött Melnik gólja.

A légiveszély fokozódott, egyre-másra jöttek a diósgyőri beívelések, ezt a játékot segítette elő a Feczkó Tamás által beküldött három cserejátékos. Mégis egy kisvárdai tartalék, Tischler Patrik fejelhetett volna gólt, ráadásul abba a kapuba, ahova szokott, és alig néhány másodperccel a pályára lépése után, ami szintén kezd a névjegyévé válni. Danilovics védett, az ellentámadásból pedig szépített a Diósgyőr. Nem adta fel a vendégcsapat, a sokadik beívelésből ki is egyenlített. A két vendéggólt két cserejátékos, Molnár Gábor és Egerszegi Tamás lőtte, a két gólpasszt pedig „kollégájuk”, Haris Tabakovic adta.

Már össze sem számoljuk hanyadik győzelem és pont csúszik ki a kisvárdai csapat kezéből. Ezúttal nem tartott ki a kétgólos előny, abba azonban lehet kapaszkodni, hogy a legutóbbihoz képest javult a csapat teljesítménye. Talán nem is keveset.

Ez pedig erőt kell, hogy adjon a szombati, Paks elleni újabb hazai mérkőzéshez.


OTP BANK LIGA: 22. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 2–2 (1–0)

Várkerti Stadion, 2512 néző, v.: Bognár T. (Albert I., Vígh-Tarsonyi – Solymosi, Lovas)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Kravcsenko, Rubus, Protics – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi (Sassá, 61.), Cukalasz, Grozav (Obradovics, 87.) – Viana (Tischler, 80.). Vezetőedző: Bódog Tamás

DIÓSGYŐR: Danilovics – Sesztakov, Polgár K., Brkovics, Vági (Egerszegi, 81.) – Márkvárt D., Iszlai – Hasani, Rui Pedro (Molnár G., 66.), Kiss T. – Ivanovszki (Tabakovic, 66.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Cukalasz (1–0) a 23., Melnik (2–0) a 76., Molnár G. (2–1) a 83., Egerszegi (2–2) a 89. percben


A gólok története

23. perc: Kravcsenko indította a jobboldali vonal mellett Vianát, aki Brkovics mellett fejjel jó ütemben tolta meg labdát, középre Cukalaszhoz passzolt, ő eltolta a labdát Danilovics mellett, majd éles szögből, hat méterről jobbal a kapu jobb alsó sarkába gurította, 1–0.

76. perc: Protics baloldali bedobása után Cukalasz átadásából Grozav húzott el a bal oldalon, az ötös és a tizenhatos közötti területről visszagurította a labdát, a nagy lendülettel érkező Melnik pedig 15 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 2–0.

83. perc: Tabakovic passzolt jobbra Molnár Gáborhoz, akivel szemben Protics nem tudott menteni, a diósgyőri játékos pedig az ötös sarkától, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 2–1.

89. perc: Kiss Tamás baloldali beadása után a Karaszjukkal párban felugró Tabakovic válláról Egerszegi elé került a labda, amit 6 méterről jobbal lőtt a jobb alsó sarokba, 2–2.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló