„A Puskás ellen is nyerni akarunk”

2020-02-14 07:07:06
Kisvárda FC

Tischler Patrik nem csinálna belőle problémát, ha a mesterhármas után is a padról kellene beszállnia.

Nem mindennapi mérkőzés van Tischler Patrik mögött, csatárunk ugyanis három gólt szerzett a Kaposvár elleni múlt szombati (5–3) mérkőzésen, ezzel a mostani bajnokságban ő az egyedüli játékos az NB I-ben, aki mesterhármast jegyzett.

És nem mindennapi mérkőzés vár Tischler Patrikra, aki korábbi csapata, a Puskás Akadémia otthonában lép pályára. Ott, amikor legutóbb mesterhármast ért el az NB I-ben (2015-ben), a következő mérkőzésen négy gólt szerzett. Ugyanott, a Pancho Arénában, ahol most is fel kell majd lépnie.

„Az utóbbi időben kevesebb szerep jutott nekem, de úgy készültem, ha rám kerülne a sor, akkor bizonyítani tudjak – mondta Tischler Patrik. – Szerencsére kijött a lépés, de ettől is fontosabb, hogy nyert a csapat, hiszen számunkra ez volt a legfontosabb. Ez önbizalmat tud adni nekem és a csapatnak is, megyünk előre, nincs mese, a Puskás ellen is nyerni akarunk a hétvégén.”

A Kaposvár ellen magasra került a léc, ha a következő fellépésen „csak” két gólt szerezne Tischler Patrik, máris lenne ok a fanyalgásra. Lássuk, milyen folytatást remél a támadó!

„A csapat érdeke az elsődleges, ha nem én szerzem a gólt, hanem bárki más, annak is nagyon fogok tudni örülni – így a kisvárdai 9-es, aki öt gólnál tart a bajnokságban. – A csatárt a góljai minősítik, így az külön öröm lenne, ha győztes meccsen be tudnék találni, tudva azt, hogy tőlem remélik elsősorban a gólokat. De azzal sincs gond, ha egy mentéssel, becsúszással vagy védekezéssel tudnám a csapatot győzelemhez segíteni.”

Tischler Patrik a mostani bajnokságban mind az öt gólját csereként beállva fejelte az ellenfelek, a Mezőkövesd, a Zalaegerszeg és a Kaposvár kapujába. Ha ez kell a gólokhoz, akkor vállalná most is a cserejátékos szerepkörét?

„Nincs azzal gond, ha újra a kispadról kell előrelépnem, ezt nyilván a vezetőedző majd eldönti. Úgy vagyok vele, hogy akkor kell a maximumot teljesíteni, amikor szerephez jutok. Ebben a tizenkét csapatos bajnokságban minden előfordulhat, itt van előttünk a Diósgyőr példája, amely három nyert meccsel máris a középmezőnyben találta magát. Mi is arra készülünk, hogy a folytatásban gyűjtjük a pontokat, és csatlakozunk azokhoz a csapatokhoz, amelyeknek nem kell veszélyben érezniük magukat” – fogalmazta meg vágyait Tischler Patrik.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló