Hozzátette a magáét a rekordhoz

2020-02-11 18:17:05
Kisvárda FC

Bohdan Melnik is úgy érezte, hogy élete meccsét játszotta a Kaposvár ellen – VIDEÓ is.

Gól, gólpassz, gólpassz előtti átadás, olyan csel, amit sokáig mutogathatnak majd.

Mindez egy jobbhátvédtől. Pontosabban, a jobbhátvédünktől, Bohdan Melniktől, aki eltiltásának letöltése után került vissza a csapatba, és nagy részt vállalt a Kaposvár elleni 5–3-as győzelmünkből. A 23 éves védő épp a legjobbkor produkálta élete meccsét, akkor, amikor az új vezetőedző, Bódog Tamás is debütált a kispadon.

„Ha a felnőtt futballban eltöltött időszakomat nézem, akkor valóban ez volt életem meccse – értett egyet a felvetéssel Bohdan Melnik. – Talán az is segített ebben, hogy az eltiltásom miatt szerdán nem kellett játszanom Zalaegerszegen, kimaradtam a hosszú utazásból is, így frissen, feltöltődve, tele energiával léphettem pályára. Az külön szerencse, hogy éppen akkor fogtam ki ilyen jó napot, amikor az új edzőnk is először látott bennünket téthelyzetben. De emiatt nem kényelmesedhetek el, hiszen jelentős a csapaton belüli konkurencia is.”

Az is benne lehetett a látványos teljesítményjavulásban, hogy a Kaposvár stílusa lehetővé tette a támadások támogatását az ő pozíciójából is?

„Lehet, hogy ez is benne volt, de sokkal inkább Bódog Tamás utasításainak igyekeztem megfelelni – így ukrán védőnk. – Ő azt kérte, hogy támadjunk le az ellenfelet, a szélső hátvédektől is megkövetelte, hogy menjünk felfelé, és minél többször próbáljuk kapu elé adni a labdát. Az első gólnál is mentem előre, és olyan helyzetbe kerültem, hogy nem beadnom, hanem kapura kellett lőnöm a labdát. Előtte gólt kaptunk, ami nem szült pánikot, benne van, hogy egyikünk-másikunk hibázik, és gól lesz belőle. Jó csapatunk van, azért is vagyunk, hogy segítsünk egymást, és kijavítsuk az esetleges bakikat.”

Na, de a gólpassz, az mégsem volt mindennapos! Jobbhátvédtől azért nem megszokott, hogy egy védő oda-vissza kicselezi, és még földre is ülteti a vele szemben álló riválisát.

„Nem tudom megmagyarázni ezt a szituációt, egész egyszerűen tettem, amit a helyzet megkívánt – mosolygott Bohdan Melnik. – Nem készültem rá, így alakult ez a szituáció. Sokkal fontosabb, hogy jöttek az újabb gólok és velük együtt a győzelem.”

Bohdan Melniknek a szombati volt a második gólja az NB I-ben. Az elsőt éppen a következő ellenfél, a Puskás Akadémia otthonában szerezte tavaly április 6-án, amikor az azóta is kisvárdai klubrekordnak számító négygólos különbségű, 4–0-s győzelemhez tette hozzá a magáét (úgy látszik, Melnik rendre a rekordok meccsén talál be, hiszen a Kaposvár elleni találkozó volt az első az NB I-ben, amelyen a Kisvárda öt találatig jutott). Jöhet a folytatás? Vagy inkább a védekezésre és a vele vélhetően szembe kerülő Gyurcsó Ádámra kell majd összpontosítania szombaton, a Pancho Arénában?

„Emlékezetes számomra az a mérkőzés, hiszen mégis az első NB I-es gólomat szereztem egy szépen kidolgozott támadás végén – emlékezett arra a találatra, amely akkor a csapat háromgólos vezetését jelentette. – Emlékszem Gyurcsó Ádámra, hiszen az októberi, hazai mérkőzésen is szembe találkoztunk a pályán, Jó és veszélyes játékos, akire külön is oda kell figyelnünk. Bízom benne, hogy nem csak a védekezésre kell majd odafigyelnem, és hatékony valamint eredményes lesz a csapatjátékunk is.



Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló