Fejben volt jobb a Fehérvár

2019-08-31 21:48:37
Kisvárda FC

Az első félidő teljesen rendben volt, de a szünet előtt kapott gól mindent megváltoztatott.

Döntetlen állású mérkőzéseken gyakran elhangzik poénból, hogy lehetne fordítva is. Ezúttal viszont a legkomolyabban mondhattuk a székesfehérvári mérkőzés szünetében, hogy fordított is lehetett volna az eredmény.

A Fehérvár vezetett 1–0-ra, de a nagyobb helyzeteket a vendég Kisvárda Master Good hagyta ki. Rögtön az elején a vasárnapi 19. születésnapja előtt álló Kovácsréti Márk találta el a kapufát, majd Gheorghe Grozavnak volt két ígéretes megmozdulása, de vagy célt tévesztett vagy Kovácsik Ádám védett. Aztán olyan támadás futott végig a pályán, amitől csak rajzolni lehetett volna szebbet: Gosztonyi-Cukalasz-Kovácsréti volt a labda útja, utóbbi a tizenhatoson belül pörgette vissza a labdát görög társának, akinek beadása után Grozavnak nem sikerült a támadáshoz méltó pontosságú lövéssel célba venni a kaput.

Nem állítjuk, hogy a Fehérvárnak ne lettek volna domináns pillanatai, de nem érezte azt az ember, hogy hátul baj lehet. Illetve csak pontosan emiatt a magabiztosság miatt. Kellett is két nagyot védenie Felipének, Armin Hodzic lövését lábbal, Ivan Petrjak próbálkozását pedig kézzel, földöntúli bravúrral. A kapu azonban nem teljesen szabadult fel, és Huszti Szabolcs oldalszabadrúgása után az első magyar bajnokiját játszó északmacedón válogatott belső védő, Viszar Muszliu fejelt a kapuba.

Hát, igen! A Fehérvár megtehette, hogy új játékost vetett be, miközben a kisebb sérüléssel bajlódó, az első négy meccsen öt gólt szerzett Futács Márkó csak a kispadról figyelhette a történteket.

Jó lett volna, legalább gólnélküli állással a szünetre menni, de előnye tudatában a Fehérvár már jobban játszott a folytatásban. Átadta a területet a Várdának, és a második gólját kontra után kiharcolt szögletből érte el, ami előtt ugyancsak volt Felipének egy nagy védése. Teodorosz Beriosz kisebb sérülés miatt kért cserét, az új összetételű várdai védelmet pedig a meccs egyik legszebb akciójából avatta fel a házigazda – persze, hogy fejesből,

A végén még a végig jól játszó Kovácsréti harcolt kis magának egy helyzetet, ami után Kovácsik védett, majd Grozav szabadrúgása után a kapufát is érintette a labda. A végén várdai oldalon a sárga lapok gyűltek, a Vidi több helyzetet is kihagyott, így az eredmény már nem változott. A jó rajt ellenére kiderült, a Fehérvár szintje még odébb van.

Még akkor is, ha szünetben bizony akár fordított is lehetett volna az állás…


OTP BANK LIGA: 5. FORDULÓ

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–0 (1–0)

Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3679 néző, v.: Berke (Szert, Márkus T. – Solymosi, Vad)

FEHÉRVÁR: Kovácsik – Nego, Juhász R., Muszliu, Hangya – Petrjak, Nikolov, Milanov (Elek Á., 75.), Huszti Sz. (A. Hadzic, 84.) – Hodzic, Kovács I. (Fiola, 84.). Vezetőedző: Marko Nikolics

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz (Rubus, 66.), Ene, Protics – Karaszjuk (Tischler, 81.), Lucas – Gosztonyi (Bumba, 64.), Cukalasz, Kovácsréti – Grozav. Vezetőedző: Miriuta László

Gólszerző: Muszliu (1–0) a 41., Milanov (2–0) az 56., Hodzic (3–0) a 77. percben

A gólok története

41. perc: Huszti Szabolcs végezhetett el szabadrúgást jobbról, az oldalvonaltól. Beívelt labdájából Muszliu 6 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 1–0.

56. perc: Huszti Szabolcs ezúttal jobboldali szögletet végzett el, s a rövid sarokra berobbanó Milanov – miközben ellökte magától Melniket – 4 méterről a földre fejelte a labdát, amely a kapu jobb oldalában kötött ki, 2–0.

77. perc: Kovács István indításával Nego lódult meg a jobb oldalon, beadása után a berobbanó Hodzic 5 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 3–0.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló