Veretlenül a harmadik helyen

2019-06-08 14:59:51
VLA

Meggyőző teljesítményt nyújtott U11-es csapatunk a halászteleki korosztályos tornán.

Halásztelken szerepelt nagyszabású nemzetközi tornán a Várda Labdarúgó Akadémia U11-es (2008-as születésűekből álló) csapata. A mérkőzéseket kifogástalan minőségű füves pályán, 45x65 méteres játéktéren rendezték, a mérkőzések egyszer 15 percig tartottak, a csapatok 6+1 játékost vethettek be egyszerre.

A kisvárdaiak a hétcsapatos csoportjukban úgy végeztek az élen, hogy hatból öt meccsüket megnyerték, egyszer pedig döntetlenre végeztek. Így csoportelsőként a másik csoport másodikjával, a Gyöngyössel mérkőztek az elődöntőben, ahol nem volt szerencséjük, hiszen a rendes játékidő döntetlenje után kilencméteresekkel alulmaradtak. Az a furcsa eset állt elő, hogy a döntőbe a két csoportmásodik került, a tornát végül a kisvárdaiak által a csoportban legyőzött Honvéd nyerte meg. A VLA végül megszerezte a bronzérmet, miután a harmadik helyért kiírt meccsen legyőzte a Vasast, ezzel az egész torna során egyedüliként maradt veretlen...

„Nagyon színvonalas tornán vettünk részt, jó rendezés mellett, nagyszerű csapatok társaságában. Összességében jó eredményt értünk el, de a foci érdekessége, hogy akik a csoportmeccs után meghajoltak előttünk, azokat a végén nekünk kellett megtapsolnunk. Összesen két gólt kaptunk a tornán, egyet nyolc nullás vezetésünket követően, egyet pedig az elődöntőben, amikor a Gyöngyös vezetett ellenünk. Az összkép nagyon pozitív, dicséret illeti a srácokat” – vonta meg a gyorsmérleget Erős Gábor, a VLA U11-es csapatának edzője.

A különdíjakból is jutott a kisvárdaiaknak, hiszen Buda Milán lett a torna legjobb mezőnyjátékosa, ugyanőt a viadal álomcsapatába is beválasztották.


Eredmények

Csoportmérkőzések: Várda LA–Kassa (szlovákiai) 3–0, –Budai FC 0–0, –Honvéd-MFA 1–0, –Jászberény 8–1, –UTE 1–0, –Soroksár 2–0. A csoport végeredménye: 1. Várda LA 16 pont.

Elődöntő: Gyöngyös–Várda LA 1–1 – kilencméteresekkel: 2–1

A 3. helyért: Várda LA–Vasas-Kubala Akadémia 2–0

Végeredmény: 3. Várda LA


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló