A szolid előny is előny

2019-06-05 17:09:27
VLA

Lejátszotta az osztályozós párharc első mérkőzését a Várda LA U14-es csapata.

A gazda szeme hizlalja a jószágot – gondolhatta a korábbi válogatott labdarúgó és NB I-es edző, Mészöly Géza, amikor a Mészöly Focisuli SE alapító elnökeként elkísérte az egyesület I. osztályba jutásért kiírt osztályozót játszó U14-es csapatát Kisvárdára. A kispadon pedig helyet foglalt a szakmai igazgató, az egykori 40-szeres válogatott, Liverpoolban is megfordult labdarúgó, Kozma István is.

Úgyhogy erős stábbal érkezett az MFSE a Várda LA elleni osztályozó első felvonására, de a pályán látottak alapján úgy tűnt, hogy a kisvárdaiké az erősebb csapat. Ennek az első félidőben Puporka Dávid góljával sikerült nyomatékot adni – a bajnokságban minden meccsen betaláló csatár sorozata nem szakadt meg, és idénybeli 129. gólját szerezte.

A második félidőben aztán sem ő nem jutott 129-ről 130-ra, sem pedig a csapat egyről kettőre. Hátul megvolt a stabilitás, Jóbi Vencelnek csak egyszer kellett védenie, igaz akkor – még az első félidőben – hatalmasat. A Mészöly FSE javára legyen mondva, hogy nem érték be a szűk vereséggel, hanem mentek előre az egyenlítésért, ez esélyt adott a házigazdának is, hiszen nem betömörülő védelemmel szemben kellett játszania.

Az eredmény már nem változott, a szombaton 10 órakor kezdődő visszavágón kiderül, hogy elegendő lesz-e a szűk előny.


U14 osztályozó, 1. forduló, 1. mérkőzés

Várda LA–Mészöly Focisuli SE 1–0 (1–0)

VLA: Jóbi – Széll (Veress), Ténai, Lukecha, Juhász Dávid, Kosovshchuk (Dócs), Adu, Romanchuk (Jávor A.), Vojtkó, Babych, Puporka. Edző: Kovács János.

Gól: Puporka (30. perc)

Kovács János: – Jobb játékra és jobb eredményre számítottam. Türelmetlenek voltunk, és nem tudtuk felépíteni a támadásainkat, így elmaradtak a várva várt további gólok, amihez a helyzeteinket kidolgoztuk, de kapu előtti határozatlanságunk miatt nem tudtuk tovább növelni az előnyünket. Ezzel együtt bizakodva várom a szombati visszavágót.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló