Íme a meg nem adott gól

2019-02-17 15:26:53
Kisvárda FC

A felvételek megtekintése után különösen érthetetlen, miért is nem adták meg Anton Kravcsenko Paks elleni találatát – VIDEÓ

Lássuk a szombati Kisvárda Master Good–Paksi FC 68. percében történteket: Hugo Seco jobboldali szöglete után óriási tülekedés alakult ki a tizenhatoson belül. Előbb Horváth Zoltán próbált kapu felé fordulni, majd Kravcsenko szúrt bele a labdába jobbal, a kaputól 10 méterre. A labda a vetődő Nagy Gergely mellett a bal alsó sarokba vánszorgott, de az asszisztens jelzésére Farkas Ádám játékvezető nem adta meg a gólt.

Mi lehetett az ítélet? Az M4 Sport kommentátora is tanácstalan volt, azt sem vetette el, hogy a beívelés után valaki kezezett. De az oldalsó kameraállásból jól látszik, hogy Farkas Ádám felemelt karral a közvetett szabadrúgást jelzi, ami ugye les után jár.

Lehetett-e les? Sztavrosz Cukalasz a lövés pillanatában valóban közelebb állt a gólvonalhoz, mint az az utolsó paksi védő, de mivel sem a labda felé nem mozdult, sem pedig a kapust nem zavarta a mozgásban, ez álláspontunk, és az általunk megkérdezett, érthetően neve elhallgatását kérő szakember szerint is a passzív les mintapéldánya.

Vagyis, jogos góltól fosztották meg csapatunkat, és az minden bizonnyal győzelmet, valamint további két pontot jelentett volna.

A 68. perc eseményei videón:



Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő