Sikeres főpróba Nagymihályon

2019-01-26 15:17:17
Kisvárda FC

Két-két gólt ért el csapatunk az első és a második félidőben is – BŐVÍTETT

Azok után, hogy szerdán nem sikerült legyőzni a szlovák másodosztály sereghajtóját, a Slavoj Trebisovot (0–0), szombaton délután magabiztosan fektette két vállra a szlovák élvonal hetedik helyezettjét, a Zemplín Michalovcét. A játék is lényegesen jobb volt, bár az első fél órában inkább a Nagymihály dominált, és Felipének kétszer is nagyot kellett védenie ahhoz, hogy maradjon gól nélküli az állás.

Az addigi legnagyobb helyzet azonban Gheorghe Grozav előtt adódott, aki hasonlóan a Tőketerebes elleni meccshez, most is a kapust találta el ziccerben. Horváth Zoltán azonban feltalálta magát a kapu előtt, és a Hugo Seco jobboldali szöglete után kialakult kavarodásban úgy lőtt a kapuba, hogy lövését a kapus saját játékostársára, Spiriakra ütötte, onnan pattant a labda a bal alsó sarokba. Aztán Grozavnál is megtört a jég, Hugo Seco beadása és Horváth Zoltán lekészítése után lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A kétgólos előny szünet után gyorsan megfeleződött, miután a legfrissebb szerzemény, Anton Kravcsenko szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig gólra váltották a hazaiak. De csak néhány percig volt minimális csapatunk előnye, mert Grozav – ezúttal a kapufa segítségével – lőtt újra a jobb alsó sarokba. Jöhetett a csaknem teljes sorcsere, ami után hullámzó volt a játék, Brana Ilics (képünkön, szemben) gólja közbe lesről született. Gosztonyi Andráséba viszont nem lehetett belekötni, lövése után mindkét kapufát érintette a labda, mielőtt a bal alsó sarokba vágódott volna. A végeredményt a szlovákok állították be, Dajka László vezetőedző pedig tömören értékelt: „Láttam biztató jeleket.”

Nem volt vele egyedül.


MFK Zemplín Michalovce (szlovák)–Kisvárda Master Good 2–4 (0–2)

Nagymihály, 50 néző

Kisvárda: Felipe (Minca) – Melnik, Beriosz (Izing), Ene (Kravcsenko), Vári B. (Anderson Pico) – Karaszjuk, Lucas (Délczeg), Cukalasz (Protics) – Hugo Seco (Gosztonyi), Horváth Z. (Ilics), Grozav (Sassá)

Gól: Diarra (11-esből), Acosta, illetve Grozav (2), Spiriak (öngól), Gosztonyi


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló