Szektorbezárás az MTK elleni mérkőzésen

2018-12-06 14:54:32
Kisvárda FC

A fegyelmi testület szankcionálta a Puskás Akadémia elleni meccsen felharsanó szurkolói rigmusokat.

Fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt fegyelmi eljárást rendelt el a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának elnöke a Várda Labdarúgó Szolgáltató Kft. ellen. A fegyelmi testület megállapította, hogy Várda Labdarúgó Szolgáltató Kft. megvalósította a fegyelmi vétséget, ezért a sportszervezet a soron következő egy hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Kisvárdai Várkerti Stadion D2-es szektorának lezárását rendelte el.

Az indoklásban az áll, hogy az ellenőri jelentés szerint a Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia mérkőzésen a szurkolók etnikai hovatartozásukra tekintettel becsméreltek, hátrányosan megkülönböztettek, amikor a mérkőzés 6. percében legalább nyolcszor felharsant egy bizonyos szurkolói rigmus.

Mindez lefordítva azt jelenti, hogy a Várkerti Vitézek a jövő szombati, MTK Budapest elleni mérkőzésen nem foglalhatják el jól megszokott helyüket, hanem a kapu mögött egy szektorral jobbra vagy balra költözve a D1-es vagy a D3-as szektorból szólhat majd a buzdításuk.

A fegyelmi ítélet ismeretében fokozottan felhívjuk szurkolóink figyelmét a sportszerű buzdításra, mert innentől kezdve visszaesőként még szigorúbb büntetésekre lehet majd számítani.


Következő mérkőzés
Mol Fehérvár FC
Kisvárda Master Good
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
2020-06-06 19:00
OTP Bank Liga, 27. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
1-0
0-0
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2020-05-30 16:55
OTP Bank Liga, 26. forduló
Master Good
Kiemelt támogatónk