Wolfsburg, Benfica, Kisvárda

2020-05-27 21:34:45
VLA

Az online módon szerveződő képzésen gyűjti a tapasztalatokat akadémiai kapusedzőnk.

Ismét illusztris társaságba keveredett Petranics Szergej, a Várda LA kapusedzője, aki a szülőhazájában, Ukrajnában elvégzett edzőképző tanfolyamok után ezúttal egy online kurzuson vesz részt.

„Az orosz élvonalban szereplő Ural csapatának kapusedzője, a magát folyamatosan képző, rendszeresen tanulmányutakon résztvevő Andrej Spiljov a karanténidőszak alatt létrehozott egy csoportot, amelyhez úgy tudtam csatlakozni, hogy az egyik korábbi csoporttársam hívta fel rá a figyelmemet – mondta az akadémiai felső korosztályaink kapusedzője, Petranics Szergej. – Miután felvettem a kapcsolatot Spiljovval, bátorított, hogy nyugodtan csatlakozzak hozzájuk, a mintegy kétszázötven tagot számláló szakembergárdához. Elsősorban az orosz vagy ukrán anyanyelvű kollégákat vette célba, akik számos helyen dolgoznak Európában. Így kerültem én is képbe. Egy héten két eszmecsere volt és van, és alkalmanként egy-egy prezentáló, aki bemutatja, hogy hol és milyen módszerek szerint dolgozik. A múlt héten jelezték, hogy mit szólnék, ha én lennék a következő előadó. Tudtam, hogy eljöhet ez a pillanat, már készültem a prezentációra, amit sikeresen elő is adtam.”

A hétről népre népesebb és nevesebb kapusedzőket felvonultató csoportban Petranics Szergejt megelőzően a Bundesliga-résztvevő Wolfsburg kapusait trenírozó Pascal Formann tartott előadást, de sor került az ugyancsak német élvonalbeli Union Berlin szakemberére, Michael Gspurningra valamint a portugál Benficánál dolgozó Fernando Ferreirára. Úgyhogy igazán illusztris társaságba csöppent a VLA-nál dolgozó korábbi remek kapus, akit az osztrák válogatott kapusedzője követett a sorban. Milyen témával lehetett felkelteni a neves szakemberek érdeklődését?

„Az online kurzuson beszéltem általánosan a magyar labdarúgás felépítettségéről, az infrastrukturális fejlesztésekről, majd a kisvárdai felnőttcsapatról is, arról, hogy néhány év alatt miként került az élvonalba – engedett betekintést a prezentációjába Petranics Szergej. – Vázoltam, hogy a Magyarországon az elit képzéshez tartozó akadémiánkkal milyen az élvonalbeli klub kapcsolata, és bemutattam az itteni létesítményeket is. Szót ejtettem a kapusokkal és a kapusedzőkkel szemben támasztott követelményekről, és arról, hogy milyen a kapcsolat a felnőtt valamint a korosztályos kapusok között, és milyen jó példát tudnak azzal szolgálni, ha egy-egy edzésünkön megjelennek. A végén pedig a kérdésekre válaszoltam. Jó visszajelzéseket kaptam, remélem, ilyen módon is sikerült megismertetnem Kisvárda nevét a szakemberekkel.”


A borítófotón: Petranics Szergej a kisvárdai felnőttcsapatról szóló bemutatását is figyelték a neves kollégák


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló