Vigyázni, mint a hímes tojásra

2019-09-05 07:43:22
Kisvárda FC

Miriuta László vezetőedző értékelte a mögöttünk hagyott öt fordulót.

Öt fordulót követően következik az első bajnoki meccsmentes hétvége az NB I-ben, amelynek a 2019-es szakasz csaknem harmadát játszották le a csapatok. A Kisvárda Master Good három győzelemmel és két vereséggel jelenleg a negyedik helyen áll – a pozíciója a harmadik játéknap óta akkor nem változott, akkor sem, amikor legyőzte az Újpestet, illetve amikor legutóbb vereséget szenvedett Székesfehérváron. A tabella azért csalóka egy kicsit, mert a Ferencváros a nemzetközi kupaszereplése miatt két mérkőzését is később pótolja.

Miriuta László vezetőedzőt az eddig eltelt időszak értékelésére kértük.

„Elégedett vagyok az eddig megszerzett kilenc ponttal – vágott bele Miriuta László. – A három győzelem mellett kétszer idegenben veszítettünk, az előző bajnokság ezüst- és bronzérmesei ellen, a Debreceni és a Fehérvár az ellenünk lejátszott meccseken is igazolta, hogy továbbra is nagyon jó csapat. Ha kilenc pontod van, akkor természetesen szeretnéd, hogy még több legyen, de nincs baj a jelenlegi mutatóinkkal, főleg, hogy a két hazai mérkőzésünket is megnyertük. Ez a következő időszakra nézve is fontos, vagyis jó lenne minél több hazai meccset megnyerni, és közben azért idegenben is a lehető legtöbb pontot megszerezni.”

A vezetőedző külön-külön is beszélt a mögöttünk hagyott mérkőzéseinkről.

„A Paks elleni az alapozás utáni első tétmeccs volt, ezt úgy nyertük meg, hogy még ismerkedtünk egymással, pontosabban kiderült, ki mire képes téthelyzetben – így Miriuta László. – Debrecenben bizonyos periódusokban nem játszottunk rosszul, de olyan gólokat kaptunk, amelyektől még mindig fáj a fejem. A Honvéd ellen jól játszottunk, és ami a fontosabb, idegenben is nyerni tudtunk, a végén egy kis szerencsével, de összességében megérdemelten. Az Újpest ellen nyújtottuk eddig a legjobb teljesítményünket, különösen a második félidőben játszottunk jól. Fehérváron az első fél órában dominálni tudtunk, aztán olyan gólokat kaptunk, amelyeket egyéni hibák révén szabályosan az ellenfélnek ajándékoztunk. Három fejesgólt, abból kettőt pontrúgásból egy meccsen sosem szerezhetnek ellenünk. Dolgozunk azon, hogy ilyesmi ne forduljon elő többet.”

A vereség utáni elkeseredés vagy a realitásérzék mondatta azt Miriuta Lászlóval a legutóbbi mérkőzés után, hogy a jelenlegi kedvező helyezés ellenére is valószínűleg a kiesés ellen küzd majd a kisvárdai csapat?

„Ez az igazság – felelte a vezetőedző. – Ha a keretet nézzük, nem vagyunk erősebbek, mint a legutóbbi bajnokságban, a legfőbb erőnk abban rejlik, hogy együtt maradt a csapat magja. Új játékosaink vagy az NB II-ből érkeztek vagy az elmúlt hónapokban meccshiányban szenvedtek, így nekik idő kell ahhoz, hogy felvegyék a bajnokság és a csapat ritmusát. Jelenleg tizennégy-tizenöt azonnal bevethető játékosunk van, rájuk úgy kell vigyáznunk, mint a húsvéti hímes tojásra, mert hosszú a bajnokság, jöhetnek sérülések és eltiltások. Lám, itt a példa, Anton Kravcsenko a legutóbbi két meccsünkön nem játszhatott sérülés miatt, az Újpest ellen pedig Hugo Seco dőlt ki a sorból. Még nem mondtam le arról, hogy esetleg erősíteni tudjunk, de már csak lejárt szerződésű játékosok jöhetnek szóba.”

Két kisvárdai futballista különösen a reflektorfénybe került. Egyikük Gheorghe Grozav, aki társbérletben, öt góllal vezeti a góllövőlistát, a másik pedig az élvonalba berobbant Kovácsréti Márk. Grozav a román felnőtt, Kovácsréti pedig a magyar U21-es válogatottal készül és – remélhetőleg – játszik a következő napokban.

„Nemcsak én lehetek büszke arra, hogy ilyen játékosaink vannak, hanem a klub és egész Kisvárda is – beszélt az ezzel kapcsolatos érzéseiről Miriuta László. – Bízom benne, hogy Grozav a spanyolok ellen is pályára lép, az nem akármilyen dicsőség lenne a számára és számunkra is. Ami pedig Márkot illeti, a Vidi ellen szenzációsan játszott, valamennyi pályára lépő közül az egyik legjobban teljesítő ember volt. Kemény munka vár rá, annak érdekében is, hogy a korosztályos válogatottban is meghatározó játékos legyen, drukkolok neki nagyon.”

A kéthetes bajnoki szünet mire ad lehetőséget? Hosszabb felkészülésre a következő, Mezőkövesd elleni mérkőzésre vagy egy kicsit fizikálisabb jellegű munkára is?

„Mindkettőre. Ez a hét inkább erőnléti és taktikai edzésekből áll, hétfőtől viszont a megszokott, bajnoki ritmusban készülünk. Vannak sérültjeink, remélem, Hugo Seco olyan állapotban tér vissza a portugáliai kezeléséről, hogy mielőbb bevethető állapotban lesz” – fogalmazta meg reményét Miriuta László.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló