Vérveszteségekkel járó döntetlen

2020-06-09 20:17:01
Kisvárda FC

Sérülések, kiállítás és olyan eredmény, amelynek az értékét még nem tudjuk – BESZÁMOLÓ

Jelentős érdeklődés mutatkozott a Mezőkövesd elleni mérkőzésünk iránt, talán akár is megtelt volna a Várkerti Stadion, ha nincsenek a koronavírus miatti intézkedések, és nem csak minden negyedik széken lehet helyet foglalni. Ellenfelünk a dobogós helyezését igyekezett megtartani, magunk pedig az alsóház elején meglévő helyezésről nem óhajtunk lemondani. Úgyhogy motivációból nem volt hiány egyik oldalon sem.

A Kövesd érkezett pihentebb csapattal, hiszen Kuttor Attila vezetőedző fenekestül forgatta fel (vesd össze, rotálta) a legutóbb bevetett csapatát, míg Bódog Tamás visszatért az Újpest ellen győztes tizenegyhez. Így aztán Gosztonyi András is szóhoz jutott – és mivel az elmúlt két fordulóban triplán jubilált (a 200. NB I-es, azon belül az 50. kisvárdai NB I-es és a 100. kisvárdai bajnoki meccsét játszotta), Forrás Zoltán klubmenedzser köszöntötte is őt ennek apropóján. Szélsőnk számára azonban nem emiatt, és még csak nem is a remek gólpassza miatt lesz emlékezetes a mérkőzés, hanem mert – fájdalom – súlyosan megsérült. A bal lábában elszakadt az Achilles-ina, emiatt egyből a mentőautóba tették, és a meccset követően meg is operálták.

Addigra már Claudiu Bumbát is le kellett cserélni, mivel román játékosunkat Marin Jurina úgy bokán rúgta a meccs elején, hogy bármennyire is szerette volna, nem tudta folytatni a játékot. Vezettünk, és éppen túljutottunk volna a kényszerű cserék okozta sokkon, amikor az első játékrész ráadását nem sikerült átvészelni, és kontragólból egyenlített a Kövesd.

A második játékrészben a vendégek kulcsjátékosai sorra szivárogtak be a pályára, miközben Bódog Tamás kényszerpályán mozgott, hiszen az öt cserét csak három játékmegszakítással lehet alkalmazni, és abból kettő már a szünet előtt odalett. A vendégek előtt két veszélyes lehetőség is kínálkozott, míg várdai részről Fernando Viana járt közel ahhoz, hogy megszerezze a második gólját is. No, meg Lucas, aki sistergős távoli lövéssel döngette meg a lécet a bal felső saroknál. A hajrában, amikor Kovácsréti Márk kiállítása miatt emberhátrányban játszottunk, még a csereként beállt, a Várkerti Stadionban bajnoki meccsen először szóhoz jutott Jelena Richárd szögből leadott lövését védte a kapufa segítségével a Kövesd debütáló kapusa, majd a Budu Zivzivadzéról a kapu felé csorgó labdát mentette Dombó Dávid.

És bár mindkét csapatnak feltett szándéka volt győzni, megszületett az az eredmény, ami a célok eléréséhez akár elég is lehet, de most még nem lehet tudni róla, hogy mihez is lesz pontosan elég.


OTP BANK LIGA: 28. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1–1 (1–1)

Várkerti Stadion, 832 néző, v.: Bogár (Horváth R., Becséri – Andó-Szabó, Lovas)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Protics – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi (Sassá, 38.), Cukalasz (Jelena, 87.), Bumba (Kovácsréti, 17.) – Viana. Vezetőedző: Bódog Tamás

MEZŐKÖVESD: Rjabenko – Farkas D., Neszterov (Eperjesi, a szünetben), Karnicki, Silye – Meszhi (Besirovic, 54.) – Pekár (Cseri T., 78.), Nagy D., Vajda S. – Takács T. (Dragóner, 79.), Jurina (Zivzivadze, 74.). Vezetőedző: Kuttor Attila

Gólszerző: Viana (1–0) a 23., Nagy D. (1–1) a 45. percben


A fontosabb események

23. perc: Gosztonyi kapott labdát a jobb oldalon, befelé tolta, majd a tizenhatos sarkától középre adott, Viana pedig előrevetődve úgy fejelt a jobb alsó sarokba, hogy az eredetileg a kapu bal oldalába tartó labdája Rjabenko kezéről csorgott a gólvonal mögé, 1–0.

45. perc: Már a hosszabbításban jártunk, amikor Protics passzolt hátrafelé röviden Rubushoz, aki elöl Jurina elvitte a labdát a jobb oldalon, a támadást kísérő Nagy Dánielhez passzolt, ő kicselezte Enét, majd 14 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt, 1–1.

75. perc: Lucas 28 méteres, jobblábas lövéssel a bal felső saroknál a lécet találta telibe.

85. perc: Kovácsréti buktatta Nagy Dánielt, amiért megkapta második sárga lapját. Különösen az első sárga lap körülményei voltak bosszantóak, hiszen azt azért kapta, mert a szabadrúgás elvégzése előtt eltörölte a játékvezető által a labda helyzetét meghatározó habot.

91. perc: Jelena balról, 9 méterről lőtt kapura, Rjabenko és a jobboldali kapufa közösen hárított.


A borítófotón: Egy kép, két gólszerző: Fernando Viana (pirosban) hazai, Nagy Dániel (balra) kövesdi részről talált be

Fotó: Móricz Csaba

Kapcsolódó videó

Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló