Ünneprontásra készülünk

2019-08-16 19:28:25
Kisvárda FC

Születésnapi meccset játszik ellenünk a Honvéd, a visszatérő csatárával a fedélzeten.

A múlt héten a DVSC a bajnokság bemutatkozó mérkőzését játszotta csapatunk ellen, szombaton pedig a Budapest Honvéd számára a hazai premier jön el a Kisvárda Master Good ellen. A piros-feketék továbbra is az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játsszák otthoni mérkőzéseiket. Ott, ahol a várdaiak a legutóbbi három alkalommal nyertek (3–2, 1–0, 1–0), igaz, rendre az „igazi” házigazda, az MTK ellen.

Ráadásul a megalakulása 110. évfordulóját ünneplő Honvéd számára amúgy is különleges lesz a mérkőzés, erről a meccs előtti és a szünetben előadott műsorszámok is gondoskodnak majd. Nem lenne baj, ha sikerülne elrontani az ünnepüket…

„A Honvéd jó csapat, jobb annál, semmint két forduló után ne legyen még pontja – mondta az aktuális riválisról Miriuta László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Az eddigi szereplésükben szerepet játszhatott, hogy a nemzetközi porondon is érdekelve voltak, ahonnan különös körülmények között búcsúztak, illetve mindkét bajnokijukat idegenben játszották. Számunkra felemás a kép, hiszen a Paks ellen nyertünk, de nem játszottunk igazán jól, Debrecenben kevesebb baj volt a teljesítményünkkel, de ott veszítettünk. Hat vagy hét ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni, és azt sem várhatom, hogy örökké Gheorghe Grozav szerezze a gólokat. Ahogy láttam, tavaly is gondot jelentett a csapatnál, hogy csak egy igazán kimagasló gólvágója volt, beszélgettem is a többiekkel, tehát Hugo Secóval, Gosztonyi Andrással és Tischler Patrikkal, hogy tőlük is remélem a gólokat.”

Ami azt illeti, a Honvédnál ilyen téren nem bíztak semmit a véletlenre, és egy év eltelte után újra leigazolták a kétszeres magyar gólkirályt, Davide Lanzafamét, aki a Ferencvárostól tért vissza. Két hete Böde Dániel paksi visszatérése adta az egyik pikantériáját a kisvárdaiak mérkőzésének, most pedig az olasz támadóra irányul majd a figyelem.

„Lanzafame remek játékos, és nem lennék meglepve, ha be is vetnék ellenünk szombaton. Böde semlegesítését sikerült megoldanunk, bízom benne, hogy ilyen téren most is eredményesek leszünk, ahogy a meccs végkimenetele szempontjából is” – adott hangot reményének Miriuta László.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló