Újra kilencven perc a pályán

2018-07-09 13:19:57
Kisvárda FC

Izing Martin hosszú idő után játszhatott teljes mérkőzést – ráadásul csapatkapitányként.

Egészségesen kihagyhatatlan volt a kisvárdai csapatból az előző szezonban Izing Martin (a képen piros mezben), aki számára balszerencsésen zárult a legutóbbi bajnokság. Előbb a Budaörs elleni meccs tizedik másodpercében (!) szakadt fel a fejbőre, majd abból felépülve a Soroksár ellen bokasérülést szenvedett. Így aztán legutóbb április 15-én, a Budafok ellen játszott végig kilencven percet a védő, aki a DVSC elleni szombati edzőmeccsen végig a pályán volt.

„Nagyon vártam már rá, hogy végigjátszhassak egy mérkőzést, és örülök neki, hogy kondicionálisan jól bírtam a Debrecen elleni összecsapást – árulta el Izing Martin, aki a csapatkapitányi karszalagot is viselte a Pallagon játszott mérkőzésen. – Büszkén viseltem a karszalagot, bár ennek az volt az ára, hogy Lucas sérülés miatt nem léphetett pályára, ha egészséges, akkor neki helye van a csapatban, nagy szükségünk van a játékára, és őt illeti meg a csapatkapitányi tisztség is. Hasznos, hogy NB I-es csapatok ellen is játszottunk edzőmeccseket, hiszen felmérhetjük, hogy hol is tartunk, és láthatjuk, hogy mi várhat ránk az élvonalban. Elképzelhető, hogy lesznek olyan meccseink, mint a Loki ellen, amikor többet kell védekeznünk, de sebaj, legalább az is kiderül, hogy NB I-es mércével milyen védő is vagyok.”

A csapat védelme akár négy különböző nemzetiségű játékossal is felállhat, mögöttük az ötödik nációjú kapussal, a brazil Felipével. Mennyire zavaró a védelemben fellelhető bábeli zűrzavar?

„Zavaró, mert nehezen értetjük meg magunkat egymással, és nyilván fontos lenne, hogy gördülékeny legyen a kommunikáció, hogy szinte fél szavakból is tudjuk, mit akar a másik. De napról napra előrelépünk ezen a téren is.”

Nincs már sok idő a bajnoki rajtig, a jövő hét végén a Videoton otthonában kezd a Várda. Izing Martin számára különös lehet az a mérkőzés, hiszen eddigi egyetlen NB I-es meccsét épp a Vidi színeiben játszotta, még 2011-ben.

„Izgatottan várom a rajtot, az pedig különösen érdekes, hogy a bajnok Videoton ellen küzdünk. Az első négy fordulóban a négy, nemzetközi kupában érdekelt csapat lesz az ellenfelünk, vagyis nem könnyű a sorsolásunk, mégis fontos lenne a jó rajt, ami lendületet adna a folytatáshoz.”

(Fotó: dvsc.hu)


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló