Újpest az újabb állomás

2018-08-05 15:37:34
Kisvárda FC

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában is idegenben lép pályára a Kisvárda Master Good. A 18 órakor kezdődő mérkőzésen a Magyar Kupa címvédője, az Újpest FC lesz a házigazda a Szusza-stadionban.

Az összeállításokból kiderül, hogy a héten igazolt Cornel Ene a kezdő tizenegyben kap lehetőséget kisvárdai oldalon. Az Újpestben több a változás, a csütörtöki, Sevilla elleni csapathoz képest, Nebojsa Vignjevics vezetőedző csak öt játékost tudott a kispadra nevezni. A kisvárdaiaknál sérüléséből felépült tagja a keretnek, már kispados Horváth Zoltán.

A Himnusz után jöhet a kezdő sípszó, mindkét csapat tagjai összekapaszkodva tesznek fogadalmat. A meccset a fehér mezben játszó várdaiak kezdik a lilák ellen.

6. perc: Az Újpest birtokolja többet a labdát, Burekovic beadása után hagyta el a labda a pályát a léc felett.

13. perc: Nwobodo tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, lövőhelyzetig cselezte magát, majd 10 méterről leadott kísérlete után Felipe védett.

19. perc: Gosztonyi kapott sárga lapot reklamálásért.

26. perc: Szép Lucas-Ilics-Lucas összjáték után csapatkapitányunk adott balról középre, Bojovics szögletre mentett. A kisszögletet követően Parcvanija csúsztatott kapura a kapunak háttal állva, Pajovics biztos kézzel védett.

28. perc: Bár nagyon lóg az eső lába, a közelben már dörög-villámlik, a játékvezető ivószünetet rendelt el.

30. perc: Az eddigi legnagyobb helyzet a Kisvárdáé – Felipe kirúgása után Hej fejpárbajt nyert, majd lövőhelyzetbe került, de 15 méterről, ballal mellé durrantott.

33. perc: Szűcs Kristóf beadása után kicsit lecsúszott a lábáról lecsúszott a labda, és Felipe lehúzta azt, majd kidobta Enének, aki röviden adott haza, Felipe pedig a játékvezető szerint buktatta Nagy Dánielt, holott előbb a labdát rúgta el. Tizenegyes és sárga lap. Novothny jobb alsó sarokba tartó tizenegyesét Felipe kivédte.

37. perc: Ez is volt akkora helyzet, mint a tizenegyes! Ilics jobboldali szabadrúgása után a berobbanó Vári 4 méterről, ajtó-ablak helyzetből lőtt fölé.

38. perc: Burekovic baloldali beadása után Parcvanija feje felett átszállt a labda, de Novothny nagy helyzetből nem találta el jól a labdát, ami a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát.

40. perc: Perpatvar az eddig példásan szurkoló vendégtábornál, a biztonságiaknak kellett közbe lépniük.

43. perc: Miközben egy újpesti szurkolót négy biztonsági őr vezetett, hatalmas villámlás közepette Szankovics lövését védte Felipe.

45. perc: baloldali szöglet után Nwobodo fejese a földről pattant a lécre.

45+2. perc: Lucas jobboldali beadása után fejelték ki a labdát a védők, ez volt az első félidő utolsó megmozdulása, jöhet a szünet.

46. perc: Kezdődik a második félidő, az eső is eleredt.

50. perc: Nagy Dániel kapott sárgát, mert megrángatta Parcvanija mezét.

58. perc: Kettős csere az Újpestnél, Zsótér és Tischler állt be Szűcs Kristóf és Novothny helyére.

62. perc: Zsótér szabadrúgása után Horj fejelt 8 méterről fölé.

65. perc: Ilics helyett Sassá a pályán, ő most mutatkozik be az NB I-ben.

66. perc: Vezet az Újpest! Burekovic baloldali szöglete után Diallo fejelt 6 méterről a jobb alsó sarokba, 1–0.

71. perc: Hej 18 méteres, ballábas lövését védte Pajovics.

72. perc: Ene helyére a sérüléséből visszatért Horváth Zoltán állt be.

74. perc: Nwobodo 15 méteres lövése szállt fölé.

75. perc: Beriosz kapott sárgát.

76. perc: Felipe öklözte ki a labdát Burekovic szabadrúgása után, majd Nwobodo lőtt 12 méterről a jobb alsó sarok mellé.

80. perc: Sassá szép csel után balról adott középre, de a védők kivágták a labdát.

82. perc: Mitosevics helyett Misic a pályán. Még ugyanebben a percben Zsótér kapott sárga lapot reklamálásért.

84. perc: Zsótér visszagurításából Nagy Dániel lőtt 20 méterről fölé. Ez volt a játékos utolsó megmozdulása, Angelov érkezett a helyére.

86. perc: Misic beívelt szabadrúgása után kivágták a labdát, az ismétlésből szöglet lett. Misic jobboldali sarokrúgására Horváth Zoltán robbant be, kifejelte a kapus kezéből a labdát, majd egy újpesti a gólvonalon kézzel ért hozzá, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

87. perc: Zsótér jobboldali szabadrúgása után Balázs Benjámin rosszul találta el a labdát, így Felipe védett.

89. perc: Most viszont Zsótér nagyon jól eltalálta a labdát 25 méterről, a bal felső sarokba tartó lövés után Felipe mutatós vetődéssel védett.

91. perc: Sassá 16 méteres lövése után mintha újpesti védő kezét is érte volna a labda, a vendégek reklamáltak is, hiába.

94. perc: Vége a mérkőzésnek, nyert az Újpest.


Újpest FC–Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Szusza-stadion, 2012 néző, v.: Andó-Szabó (Ring, Király K.).

Újpest: Pajovics – Szűcs K. (Zsótér, 58.) Balázs B., Horj, Burekovic – Szankovics, A. Diallo – Bojovics, Nwobodo, Nagy D.(Angelov, 84.) – Novothny (Tischler, 58.)

Kisvárda: Felipe – Ene (Horváth Z., 72.), Parcvanija, Beriosz, Vári B. – Lucas – Hej, Karaszjuk, Mitosevics (Misic, 82.), Gosztonyi – Ilics (Sassá, 65.)

Gól: A. Diallo (1–0) a 66. percben


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló