Újbóli vágy: ne legyünk a vonal alatt

2020-08-11 17:45:56
Kisvárda FC

Megtartottuk a bajnoki rajt előtti szurkolói ankétot.

Köszönet illetett minden szurkolót, aki a tavalyi helyzetben végig a csapat mellett állt, türelemmel fogadta az ülőhelyváltás kapcsán felmerülő megszorításokat, és kiszurkolta, hogy a Kisvárda Master Good másodszor is kiharcolja a bennmaradást az NB I-ben.

Így aztán a kedd esti szurkolói ankéton már harmadszor köszönthették a jelenlévők az élvonalbeli kisvárdai csapatot, amelynek a szurkolótábora is NB I-es maradt.

Az összejövetelen Révész Attila sportigazgató is kiemelte: azzal, hogy a szurkolók megvásárolják a belépőket, bérleteket, egyfajta támogatókká is válnak, hiszen a jegybevétel (a skyboxok bérlésével együtt) 13-14 százalékát tette ki a büdzsének. A játékoskeret változásairól elárulta a sportigazgató, hogy a fiatalítást is szem előtt tartották, a Tischler Patrikért és Zöldesi Illésért kapott kivásárlási és kölcsönvételi árat pedig visszaforgatták a csapat megerősítésébe. A mag maradt, amelyhez társult az utánpótlásból felhozott Artem Odincov kapus, valamint a visszatérő Horváth Zoltán, továbbá Lakatos Csaba, Lazar Zlicsics, Niko Dratkovic, Jaroslav Navrátil és Driton Camaj – utóbbi személyesen nem lehetett jelen a keddi összejövetelen.

Supka Attila vezetőedző elmondta, a négyhetes felkészülés során a játékosok profi hozzáállással tették a dolgukat, a sorok hétről hétre egészültek ki, az eredmények és a mutatott játék arra utal, hogy jó úton jár a csapat. Ha ez valóban így lesz, akkor teljesülhet a tréner Kisvárdára kerülésekor megfogalmazott vágya: ne az utolsó fordulóban, hanem már hamarabb dőljön el a csapat bennmaradása.

A jelenlévő szurkolók az új játékosokról bemutatott videofelvételek alapján meggyőződhettek, hogy jó képességű futballisták érkeztek Várdára – most már csak az maradt hátra, hogy ezt a pályán is bizonyítsák.

Leleszi Tibor polgármester is a szurkolók jelentőségét, a játékosok nagy szívét emelte ki, bízva abban, hogy a következő idény is legalább annyi örömet tartogat, mint az előző. Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője a szponzoroknak is köszönetet mondott, továbbá a klubvezetőknek gratulált ahhoz, hogy érezhetően egyre profibbak a körülmények a csapat körül, az pedig mindent elmond az utánpótlásban végzett munkáról, hogy a VLA bekerült az ország tíz kiemelt akadémiája közé. A politikus egy óhajának is hangot adott: miként az elmúlt évben, a következő bajnokságban se legyen egyetlen pillanatig vonal alatt a csapat. Ez nem jelentene olyan rosszat…

Egy szurkoló kérdése arra vonatkozott, hogy mikor sikerül végre megtréfálni a Fradit, úgy, ahogy közel három éve a kupában. Nos, az elmúlt szezonban mindhárom meccsen közel járt ehhez a csapat, és az érintettek abban maradtak, mivel a következő bajnokságban kétszer is itthon játszunk a bajnokkal, erre most valamivel több esélyünk lesz.

Legyen úgy!


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló