Újabb lépéssel közelebb a nagy célhoz

2018-04-16 18:50:03
Kisvárda FC

A hazai meccsek megnyerésével szépen araszolgat az élvonal felé a kisvárdai futballcsapat.

Negyedik tavaszi hazai meccsén a harmadik győzelmét is megszerezte a Kisvárda Master Good, amely vasárnap a Budafokot győzte le 4–2-re. A második helyért még versenyben lévő további három csapat közül ezzel egyidőben idegenben csak a Békéscsaba tudott nyerni, így a viharsarkiakkal szemben megmaradt a várdaiak kilencpontos előnye, a döntetlen játszó Gyirmóttal és a Győrben veszítő Nyíregyháza Spartacusszal tizenegy, illetve tizenkét pontra nőtt. Tekintve, hogy a mezőny nagy részének még kilenc mérkőzése van hátra a szezonból, az előny komolynak tűnik, és ha a hazai eredményességgel a folytatásban sem lesz gond, kitarthat a végéig.

– Ezek a legnehezebb mérkőzések, amikor a kiesés ellen harcoló csapattal kell játszanunk, ráadásul a Budafok az utóbbi hetekben jó formába lendült, és most is igazolta, hogy jó csapat – vélekedett a mérkőzés után Kondás Elemér, a várdaiak vezetőedzője. – Jól jött, hogy a korai vezető gólunk után hamar jött a második találatunk is, és bár utána stabilabbá vált a vendégcsapat, úgy gondolom, hogy a harmadik gól megnyugtatta a kedélyeket. A közönség jól szórakozhatott, hiszen hat gól is született, igaz, arról a kettőről lemondtam volna, amit mi kaptunk. Az elsőnél a kapusról kipattanó labdát nem tudtuk megszerezni, a végén pedig „száz-száztíz” méterről vették be a kapunkat szabadrúgásból. Összességében elégedett lehetek a csapattal, még ha a második félidő derekától egy kis fáradtság érződött néhány játékoson.

A tavaszi szezonban először került a kezdőcsapatba Heffler Norbert, illetve a sérülése után tért vissza Hej Viktor, vagyis a középpálya két szélén friss erőkkel operált a Várda. Úgy, ahogyan azt tőlük várni lehetett?

– Frissíteni akartunk olyan futballisták bevetésével, akik a pálya két szélen egy egyezni is tudnak, képesek alapvonaltól alapvonalig játszani és jól beadni – felelte Kondás Elemér. – Mindketten elfáradtak egy picit, de megítélésem szerint megfelelő teljesítményt nyújtottak.

A mérkőzés első félidejének végén a szép gólt ollózó Horváth Zoltánnak megsérült a lábfeje, kérdés, mennyit kell kihagynia a jó formába lendült támadónak. A várdaiak vasárnap a Budaörs tatabányai otthonában játszanak, aztán jövő héten szerdán Csákvárra látogatnak.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló