Ugyanaz – csak fordítva

2019-05-04 23:09:17
Kisvárda FC

Miközben a szünetben kinéző vereség nagy gondot jelentett volna, a második félidőben hengerelt, és nyert a csapatunk Debrecenben.

„Küzdjetek a harmadik helyért!” – szólt a kérés a hazai táborból.

„Harcoljatok az első osztályért!” – jött a választ szemköztről, a szép számban megjelent kisvárdai szurkolóktól.

Vagyis, a drukkerek is jelezték: középút nincs, van igény mindkét fél részéről a célok megvalósulására.

És ennek megfelelően indult a meccs, amely kezdettől lüktetett. A Kisvárda hamar megmutatta, számára most aztán igazán nem megfelelő a döntetlen, nyomban végig is ment egy Gheorghe Grozav-Gosztonyi András kontra, aminek végén a román támadó beadásáról épphogy lemaradtak a bentiek. Válaszként jött Szécsi Márk lécen landolt fejese, ami után Roman Karaszjuk játszott le egy ellentámadást Gosztonyival, fájdalom, jobbszélsőnk lövésében nem volt elég erő ahhoz, hogy góllal végződjön az attak.

Éppen kezdtük megállapítani, hogy a játék képe alapján sokkal jobban nézünk ki, mint a két csapat legutóbbi nagyerdei találkozása alakalmával (pedig akkor a kilencedik perctől 1–0-ra vezettünk), amikor egy szép szerelés, de mégis eladott labda után Szécsi Márk bombája gondoskodott a DVSC vezetéséről. Mindent elmond a gólról, hogy a máskor a védések után is a védőkkel perlekedő Felipe is némán vette tudomásul, hogy ez bizony védhetetlen volt.

Aki nem akarta tudni, hogy miként áll a rivális Diósgyőr, az a szünetben óhatatlanul is értesült a hírről a szpíkertől, hogy bizony vezet a DVTK a Vidi ellen. Vagyis, duplán rosszul állt a Várda, de miután a második félidő elején büntetőhöz jutottunk, már jött is a hír, hogy a bajnoki címvédő is egyenlített Miskolcon. Grozav állt a Gosztonyi lerántásáért megítélt tizenegyeshez, és annak ellenére is értékesítette, hogy nem „panenkázott”, pusztán nagyon eltalálta a jobb alsó sarkot.

Uccu neki – gondolták a várdaiak, és nagyon elkezdtek futballozni. Theodorosz Beriosz fejét két szöglet is remekül eltalálta, az egyiknél Nagy Sándor védett, a másiknál a továbbcsúsztatott labdát Lucas harminc centiről fejelte a kapufára. Csapatkapitányunk – akinek egy harmadik fejese is csak kevéssel kerülte el a kapu bal oldalát – talán már megkomponálta magában a gólörömöt, hogy a lelátón nagy számban jelenlévő családja, így a Brazíliából pénteken érkezett szülei elé fut, de ahogy az első félidőben, úgy ez a fejese is célt tévesztett, miközben sajnos a kapott gólhoz az ő és Anton Kravcsenko meg nem értése is kellett. Ide tartozik, hogy Lucas első félidei, Nagy Sándor által védett fejese után mintha Sztavrosz Cukalaszt is gyanús körülmények között tüntették volna el a büntetőterületen belül, de akkor még elmaradt a tizenegyes.

Az egyenlítés után jött Hugo Seco – de hogyan… A portugál szélső nagy játékkedvvel állt be, labdaszerzése után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Grozavot, aki higgadtan lőtte be a második gólját – majd a lövésbe belesérülve jelezte is a cseréjét. Klasszismegoldás volt Gicu, ezért igazoltunk!

A vezetés után úgy játszottunk, mint az álom. Legalábbis jó tíz percig, a labdát eldugva a hazaiak előtt. Ebben szerepe volt a friss erőknek, Hugo Seco mellett a labdát olykor a semleges „szorítóba” levezető Horváth Zoltánnak és a sérülése után ellenállhatatlan, fejpárbajokat is nyerő (!), szintén az édesapja előtt játszó Sassának. Aztán a rendes játékidő letelte előtt túl sok energia ment el az időhúzásra, több szabadrúgást is kiharcolt a Loki, de sikerült megúszni. Hogy aztán a kegyelemdöfést a három cserejátékos akciója adja meg. Horváth Zoltán a kilencedik gólját szerezte meg, a kilencedik különböző meccsen, a harmadik lőve korábbi csapatának, a DVSC-nek.

Így legalább kísértetiesen úgy alakult a meccs, mint ugyanitt szeptemberben – csak fordítva. Akkor szünetben a Várda vezetett és nyert végül a Loki 3–1-re, most a hazaiak előnye után szerzett három gólt a második negyvenöt percben a Várda. És a két meccs mind a nyolc gója ugyanabba a kapuba esett.

Túl azon, hogy az eredmények (legfőképpen a diósgyőri) megtekintése után nem volt felhőtlen a várdai öröm, azért két dolgot leszögezhettünk. Egy: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapat vendégként először nyert élvonalbeli meccset a Nagyerdőn – a „nagyobb” testvér jobbára négyesekért-ötösökért járt ugyanoda. Kettő: még mindig az újonc kezében van a csapat sorsának az irányítása. Miközben az is benne volt a pakliban, hogy vereség esetén nagy lett volna a baj. De ez nem következett be, mert a csapat karaktert mutatott, és öt, előnyről elvesztett meccs után végre három pontot szerzett hátrányból is. Még időben! Továbbmegyünk – a legjobbkor!


OTP BANK LIGA: 31. FORDULÓ

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–3 (1–0)

Nagyerdei Stadion, 3500 néző, v.: Bogár (Tóth V., Garai – Pintér Cs., Zierkelbach)

DVSC: Nagy S. – Kinyik (Kusnyír, a szünetben), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Tőzsér – Szécsi M., Csősz, Haris (Varga K., 70.), Bódi Á. – Takács T. (Zsóri, a szünetben). Vezetőedző: Herczeg András

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi (Hugo Seco, 66.), Cukalasz, Grozav (Sassá, 83.) – Ilics (Horváth Z., 62.). Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Szécsi M. (1–0) a 40., Grozav (11-esből, 1–1) az 55., Grozav (1–2) a 74., Horváth Z. (1–3) a 94. percben


A gólok története

40. perc: Kravcsenko szerelt a tizenhatos előterében, majd ahelyett, hogy előrevágta volna a labda, „csínyesen” Lucas elé passzolt, a tőle elpattant labdát Szécsi Márk 22 méterről, jobbal védhetetlenül a bal felső sarokba ágyúzta, 1–0

55. perc: Grozav visszagurításából Gosztonyi jobbról hosszan adott középre, de a túloldalról Ilics megmentette a labdát. Lucas elé játszott, az ő középre adásába a berobbanó Protics beleszúrt, de a labda megint csak hosszú volt Gosztonyinak, aki elindult érte, hogy megmentse a bedobás elöl, miközben Ferenczi János megrántotta a karját. Gosztonyi elterült a földön, tizenegyes! A büntetőből Grozav jobbal a jó irányba vetődő Nagy Sándor keze felett néhány centi magasságban a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–1

74. perc: Tőzsértől vették el a labdát a felezővonalnál Hugo Seco, aki elindult a jobb oldalon, középre gurítása után Grozav egy lövőcselt követően jobbal, 5 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1–2

94. perc: Lucas indításával megint csak Hugo Seco lódult meg a jobb oldalon, középre adása Sassának kicsit hosszú volt (legyünk megengedőek a brazil okosan átlépte a labdát…), érkezett viszont Horváth Zoltán, aki lekezelte, majd 4 méterről jobbal úgy lőtte a léc alá a labdát, hogy az a kétségbeesetten vetődő Nagy Sándor kezét is érintette, 1–3


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló