Tovább javuljon a játék

2018-08-31 07:01:37
Kisvárda FC

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában szombaton a két újonc, az MTK és a Kisvárda Master Good találkozik egymással a fővárosban.

Ellentétes előjelekkel várja az élvonal két újonca az egymás elleni, szombaton 19.30-kor esedékes mérkőzését. Az MTK szárnyal, és hat forduló alatt már 13 pontot gyűjtött, a Kisvárda Master Good viszont nyeretlenül, két megszerzett ponttal a tabella végén szerénykedik. Ugyanakkor Dajka László legénysége az utóbbi két meccsen már a szebbik arcát mutatta, a Puskás Akadémia otthonában és a Diósgyőr ellen hátrányból egyenlítve egyaránt döntetlenre volt képes, de a játék képe alapján ezen a két találkozón két győzelmet kellett volna szereznie a szabolcsi alakulatnak.

„Ez már a múlt, nem nagyon szeretek a korábbi meccseken történteken rágódni – mondta Dajka László vezetőedző.– Maradjunk annyiban, hogy játékban előreléptünk, de további javulást várunk. Nagyon nehéz mérkőzés következik, de mindenféleképpen szeretnénk jó eredményt elérni. Ez elsősorban a győzelmet jelenti, hiszen nagyon várjuk már az első sikert, de a két csapat jelenlegi helyzetében a döntetlen sem számítana számunkra rossznak. Nem is eredményben gondolkodom, hanem abban, hogy arra a javuló játékra képesek legyünk, ami az utóbbi meccseken jellemzett bennünket.”

Az MTK stílusos futballt játszó, összeszokott csapat. A saját stílusjegyeivel lehet őt meglepni vagy azzal, ha brusztolásban kerekedik fölé az ellenfél?

„Azt a játékot, ami az utóbbi két meccsen jellemzett bennünket, megpróbáljuk az MTK otthonában is megvalósítani – így Dajka László. – Ha ez időszakosan megvalósul, akkor nagy valószínűséggel a teljesítménnyel majd elégedettek lehetünk, és ez esetben eredményesek is tudunk lenni. Szükségünk lesz a játéktudásunkra és a küzdőképességünkre egyaránt, utóbbira már csak azért is, mert senki nem szereti, ha közel van hozzá az ellenfél és nem hagyja kibontakozni. A kettőt kell tudni úgy ötvözni, hogy meglegyen a megfelelő százalékú labdabirtoklásunk és emellett az MTK-t ne hagyjuk kibontakozni. ”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló