Szélről jött a segítség

2020-10-25 21:36:52
Kisvárda FC

Nekünk kellett egyenlíteni, de összességében bosszantó az MTK elleni döntetlen – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A mérkőzés elején ezúttal is adva volt annak a lehetősége, hogy mint a legutóbbi három idegenbeli győzelmünk alkalmával, most is előnybe kerüljünk. Akár kétgólosba. Az MTK elleni szombati meccs első negyedórájában Sassá, Fernando Viana, majd Cornel Ene előtt is adódott egy-egy hatalmas lehetőség, amelyek kihasználatlanul maradtak, Jaroslav Navrátil ígéretes megugrása pedig úgy zárult, hogy kivezette a labdát a pályáról…

Kisvárdai vezetés helyett az MTK lőhetett – minimum megkérdőjelezhető jogosságú – büntetőt, amit Gera Dániel értékesített is. Az első félidő hátralévő részében inkább az MTK volt veszélyesebb, így aztán Supka Attila vezetőedző a szélső posztokon bevetett cseréktől remélte a változást. És milyen jól ráérzett! Az egyenlítő gólt a szünetben pályára küldött Kovácsréti Márk szerezte szép kontra végén, úgy, hogy az azt megelőző hazai támadás végén Hej Viktor mentett önfeláldozó bevetődéssel a tizenhatosunkon belül.

A hajrában nálunk volt a meccslabda: Claudiu Bumba ugrott ki, meg is csinálta a lövőcselt, de lövését védte a kapus, miközben román játékosunk talán azt a megoldást is választhatta volna, hogy az akciót kísérő Horváth Zoltán vagy Kovácsrétit játssza meg.

Nem született meg a klubrekordot jelentő zsinórban negyedik idegenbeli győzelmünk, mint ahogy megszakadt az MTK elleni és a Hidegkuti-stadionban eddig meglévő sikerszériánk. De annál nagyobb bajunk sosem legyen, minthogy egy idegenbeli döntetlen miatt bosszankodunk, miközben azért tényleg dühítő egy kicsit, hogy ezt a meccset nem sikerült megnyernünk.


OTP BANK LIGA: 8. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1084 néző, v.: Antal P. (Bornemissza, Csatári – Zierkelbach, Urbán E.)

MTK: Mijatovics – Balázs B. (Ikenne-King, 84.), Varju, Nagy Zs., Ferreira, Herrera – Gera D., Cseke B. (Biben, 84.), Mezei – Dimitrov (Schön, 9, Prosser, 64.), Miovszki. Vezetőedző: Michael Boris

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Szimovics – Navrátil (Kovácsréti, a szünetben), Bumba (Cukalasz, 86.), Sassá (Camaj, a szünetben) – Viana (Horváth Z., 81.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Gera D. (11-esből, 1–0) a 23., Kovácsréti (1–1) a 60. percben


A gólok története

23. perc: Gera Dániel tolta meg a labdát a tizenhatoson belül, a kapunak háttal, amikor magát feldobva beleakasztotta a lábát Szimovicsba. A játékvezető elsőre nem fújt a sípjába, majd vélhetően az alapvonali játékvezető jelzésére mégis büntetőt adott, amelyből Gera jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát a jobbra dőlő Dombó mellett, 1–0.

60. perc: Lucas pörgette ki a labdát balra Viana elé. Brazil csatárunk jobbal átívelt a túloldalra, az érkező Kovácsréti pedig kapásból, ballal 11 méterről a jobb felső sarokba lőtte, 1–1.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló