Sassá törte meg a jeget

2020-11-01 21:47:57
Kisvárda FC

A helyzetek kimaradtak, így a végéig izgulni kellett a Diósgyőr ellen, de megérte – BESZÁMOLÓ

Divatba jött az ötvédős játékrendszer, egyre több csapat játszik három belső védővel az NB I-ben, újabban a vasárnap esti ellenfél, a Diósgyőr is.

No, de divatba jön-e a Várkertben a hazai győzelem, amire május 30-a óta várunk, és konkrétan a Diósgyőr ellen sem jött még össze, hiszen eddig háromszor is ikszeltünk itthon a miskolciakkal?

Akárhogyan is, de az első félidő alapján úgy tűnt, márpedig ennek a sikernek meg kell születnie. Ahhoz viszont gólt kell szerezni, ami az eddigi két őszi hazai bajnokin nem jött össze. Most Fernando Viana állt hozzá a legközelebb, de ziccerből a lécre emelt, majd Sassá és Claudiu Bumba lövését védte Braniszlav Danilovics.

Nagy mezőnyfölényben játszott a Várda, ami a második félidő elején futószalagon hozta meg a helyzeteket. Különösen Vianának lett volna lehetősége gyarapítania góljai számát, ám végül Sassá törte meg a jeget – többszörösen is.

A gól után sem tűnt úgy egy darabig, hogy gondok lehetnek, főként, hogy Sassá fejében ott volt a második gól, de a kapufára bólintotta az ellenfél játékosától, Hegedűs Jánostól kapott ajándéklabdát. A hajrára feléledt a Diósgyőr, és két cserejátékosa, Florent Hasani valamint Rui Pedro révén a vendégek is elértek két kapufát – ebben egyenlíteni tudtak, a gólok száma azonban nem változott.

Megvan a bajnokságbeli első hazai gólunk és győzelmünk. A végén kicsit szenvedni kellett érte, de őszintén: ki számított másra?


OTP BANK LIGA: 9. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 1–0 (0–0)

Várkerti Stadion, 1723 néző, v.: Bogár (Buzás, Horváth R. – Iványi Z., Csonka B.)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Datkovic, Rubus, Hej – Lucas, Szimovics (Karaszjuk, 91.) – Navrátil (Cukalasz, 79.), Bumba, Sassá (Kovácsréti, 84.) – Viana (Horváth Z., 80.). Vezetőedző: Supka Attila

DIÓSGYŐR: Danilovics – Sesztakov (Hasani, 76.), Szűcs K., Karan, Hegedűs J., Polgár K. – Max, Márkvárt D., Grozav (Rui Pedro, 67.) – Drazsics, Ivanovszki (Makrai G., 86.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Sassá (1–0) a 61. percben


A gól története

61. perc: Bumba ívelt be jobbról jobbal szögletet, középre adása után a két diósgyőrinél is magasabbra ugró Viana továbbfejelte a labdát, amit Sassá hat méterről ballal a jobb alsó sarokba passzolt, 1–0.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló