Pirosra gól, majd egyenlítés

2019-11-09 22:59:39
Kisvárda FC

Az utolsó percekre maradt a lényeg – nem tartott ki a nehezen megszerzett várdai előny – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Esőben indult Kisvárdáról még pénteken csapatunk Paksra, ahova – a közeli Rácalmáson töltött éjszaka után – esőben is érkezett meg. Vigasztalhatatlanul jött lefelé az égi áldás, így aztán a játékosoknak hátul fokozottan kellett figyelniük. Azok után pedig feltétlenül, hogy egyik csapat sem a csúcsformáját futva érkezett a bajnokira, a paksiak éppenséggel edzőváltás közben, hiszen Tomiszlav Szivics helyére erre a mérkőzésre csak ideiglenesen nevezték ki az utánpótlás-igazgatót, Osztermájer Gábort. Kisvárdai oldalon először került a kezdőcsapatba bajnoki mérkőzésen Rubus Tamás, aki a továbbra is sérült Teodorosz Berioszt volt hivatva helyettesíteni.

Az első félidőt nem lesz nehéz gyorsan elfelejteni, a csapatok valóban óvatosan játszottak. Mintha a várdaiakba szorult volna több vállalkozókedv, talán emiatt az övék volt a játékrész egyetlen kaput eltaláló lövése – Sztavrosz Cukalasz jóvoltából.

Vártuk, hogy a második félidőt ugyanolyan ellenállhatatlanul kezdjük majd, mint egy hete Diósgyőrben, ehelyett mi szorultunk a kapunk elé. Felipe hatalmas bravúrral jelentkezett, amikor lábbal védte Könyves Norbert a kapu torkából leadott lövését. Brazil kapusunkat Papp Kristóf 22 méteres lövésénél a léc segített ki, majd a befelé cselező Hahn János lövését kézzel-fejjel védte a bal alsó sarok elöl.

Ennyi fért a második félidő első negyedórájába – jó volt megúszni ezt az időszakot. Miután túljutottunk a sokkon, Claudiu Bumba legalább akkora helyzetet hagyott ki, mint a paksiak, de a Cukalasz baloldali beadása után ívelt fejese centikkel hullott a kapu jobb oldala mellé.

A hajrá előtt mindkét csapatnál jöttek a cserék, majd amikor Könyves kilépett, és megelőzte Felipét, a májusi, paksi meccs jutott eszünkbe, amelyet hasonló módon elért góllal nyertek meg a hazaiak, de a csatár ezúttal centikkel mellé lőtt. Ekkor úgy tűnt, hízelgő lesz számunkra a döntetlen, főként, hogy jöttek hátul a hibák, holott Böde Dániel semlegesítését jól megoldották a belső védők.

Érett a gólnélküli döntetlen, amikor a közvetlen finis flúgos futammá vált. Előbb Papp Kristóf kapta meg második sárgáját, a már emberelőnyből elvégzett szabadrúgásból Rados Protics remek lövést adott le, amit a léc alól piszkált ki Rácz Gergő kapus. A szögletből aztán Lucas megszerezte a vendégek vezető gólját, amit a hosszabbításban, emberelőnyben kellett volna megőrizni.

Ez azonban – a Zalaegerszeg elleni hazai meccshez hasonlóan – nem sikerült, ami külön bosszantó, hogy ilyen körülmények között egy kisvárdai labdavesztés utáni kontratámadásból, az akcióhoz felzárkózó balhátvéd révén egyenlített a Paks, majd még meg kellett úszni egy veszélyes, a bal felső sarkot centikkel elkerülő szabadrúgást is.

Legyünk pozitívak – fő, hogy nem kapott ki a csapat. A második félidő alapján ez minden, ami benne volt a meccsben, de az eredmény alakulása többet ígért.

Már megint…


OTP BANK LIGA: 12. FORDULÓ

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–0)

Paks, 1210 néző, v.: Erdős (Horváth R., Szalai D. – Solymosi, Pillók)

PAKS: Rácz G. – Poór (Osváth, 72.), Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á. (Windecker, 59.), Papp K., Balogh B. – Könyves (Kulcsár D., 82.), Böde, Hahn. Megbízott edző: Osztermájer Gábor

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Kravcsenko, Rubus, Protics – Lucas, Bumba (Hej, 93.) – Hugo Seco (Kovácsréti, 83.), Cukalasz, Grozav – Gosztonyi (Sassá, 68.). Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Lucas (0–1) a 88., Szabó J. (1–1) a 91. percben. Kiállítva: Papp K. a 86. percben

Fontosabb események

86. perc: A Cukalasztól visszakapott labdával Sassá tört volna be a tizenhatoson belülre, amikor a kaputól 18 méterre Papp Kristóf buktatta. A paksi játékos második sárgával a kiállítás sorsára jutott. Protics végezte el a jobbösszekötő helyéről járó szabadrúgást, amely után Rácz Gergő a bal felső saroknál piszkálta ki szögletre a labdát.

88. perc: A jobboldali szögletből pedig Kovácsréti ívelt középre, és a rövid saroknál a visszafelé lépő Lucas 6 méterről jobb belsővel a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

91. perc: Hahn sarokkal úgy tette vissza a labdát Szabó János elé, hogy az Kravcsenko lába között elhaladva került vissza a védőhöz, s ő 7 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte, 1–1.


A fotón: Gól! Lucas találatával még vezettünk

Fotó: nso.hu


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő