Példamutatás, gyorsaság és erőnlét

2020-03-26 10:39:33
Kisvárda FC

Szakaszértékelés a négyből négy meccset megnyert megye egyes csapatunknál.

Négy győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a megyei I. osztályban szereplő második számú csapatunk, amelyet a jelek szerint csak a koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt bajnoki szünet tudott megállítani a menetelésében. A tavaszi tabellát vezető, a teljes rangsorban az ötödik helyen álló, a dobogós pozíciót két pontra megközelítő csapatunknál is arra várnak, hogy folytatódhasson a bajnokság. Addig is a szezonból eltelt időszakot értékeltük a vezetőedző segítségével.

„Nemcsak nekünk és valamennyi sportolónak, hanem az egész világnak nem jött jól mindaz, ami most történik, de hát első az emberek egészsége, és bízunk benne, hogy mielőbb visszatérhetünk az eredeti kerékvágásba – bocsátotta előre Nagy Sándor. – Ami a csapatot illeti, az őszi szezon zárása is nagyon szépen sikerült, hiszen az utolsó öt mérkőzésünkből négyet megnyertünk, egyedül a szezonzáró Nyírgyulaj elleni idegenbeli meccsünket veszítettük el, akkor nem volt egy visszajátszónk sem, fiatal csapatot vetettünk be, amely egyenrangú ellenfele volt az őszi elsőnek. A tavaszi menetelésünkben nagy szerepe van annak, hogy az első csapatból érkező játékosok nagyszerű mentalitással mutatnak példát a fiataljainknak, akik egyre inkább felnőnek az általuk képviselt szinthez. Az ősszel olykor köztünk játszó Rubus Tamás, valamint a tavasszal többnyire nálunk szereplő Cornel Ene és Nemanja Obradovics is példásan küzd ezeken a mérkőzéseken. A fiatalok közül pedig nagyon jól teljesít a párharcokat most már kereső, azok többségét meg is nyerő és gólerős Szőr Levente, valamint Vaszil Himics és Vladiszlav Ivancso, Avetiszjan Abov teljesítményén pedig érződik, hogy jót tesz az önbizalmának az állandó játéklehetőség. Kialakult egy állandó csapat, egy mag, amelynek minőségét tovább javítják az NB I-ből ékezett futballistáink.”

A Kisvárda Master Good II mind a négy tavaszi meccsén döntetlen volt az állás a szünetben, aztán a második játékrészben az Ibrány elleni idénynyitót (1–0) leszámítva három-négygólos különbséggel sikerült felülkerekedni. Azért, mert az edző netán felemelte a hangját a szünetben, vagy mert a második játékrészben azért rendre kijött az erőnlétbeli fölény?

„Ez is, az is előfordult – felelte Nagy Sándor. – Akadt rá példa, hogy hangosabban kellett beszélnem a szünetben, mert öregurasan futballoztunk, azzal a tudattal, hogy a jobb erőnlétünk révén úgyis bedaráljuk az ellenfelet. Nem használtuk a széleket, nagy volt a tömörülés a pálya középső részén, holott a mi erényünk a gyorsaságban rejlik. Az is igaz, hogy ellenfeleink többnyire beállnak ellenünk védekezni, egyedül a Nagyecsed próbált meg letámadni bennünket, amit sikerült is kihasználnunk a második félidőben. Figyeljük és feltérképezzük az ellenfeleket, minden egyes játékosról információkkal látjuk el labdarúgóinkat, amiben nagy segítségünkre van, hogy másodedzőnk, Ádámszki Róbert hosszú éveket töltött el ebben az osztályban. És igen, erőnlétileg is a mezőny fölé növünk, de szép volna, ha ez nem így lenne.”

A fehérgyarmati mérkőzés (5–1) után volt szerencsénk elkapni a Nagy Sándornak gratuláló hazai edző, Harbula Balázs véleményét, miszerint a Kisvárda II nyeri meg a bajnokságot. Ezen akkor a várdai tréner csak mosolygott…

„Mosolygok most is, mert a bajnokság elejének gyengélkedése miatt jelentős a ponthátrányunk a Nagyhalász, Nyírgyulaj duóval szemben – utalt a jelzett csapatokhoz képest meglévő tizenegy és kilencpontos deficitre Nagy Sándor. – Tőlük csak három-három pontot tudunk elvenni, hogy utolérjük őket, ahhoz többször kellene botlaniuk. Az viszont biztos, hogy minden mérkőzésen nyerni akarunk, és ha minél többször győzünk, akkor elérhetünk egy nagyon szép eredményt.”

A beszélgetést annak tudatában folytattuk le, hogy bele sem mertünk gondolni abba, hogy nem lesz folytatása a bajnokságoknak. Mint ahogy abba sem, hogy ne maradna az NB I-ben a nagycsapat, ami azt is maga után vonná, hogy a tartalék együttes a következő bajnokságban az NB III-ban szerepelne. Ilyen szemüvegen keresztül hol tart a csapat?

„Először is arról, legyünk pozitívak, és bízunk benne, hogy májusban már futballozni tudunk, előttünk a nyár, be lehet majd fejezni a bajnokságokat – így Nagy Sándor. – Úgy készülünk, hogy ősztől az NB III-ban folytatjuk, vagyis fel sem merül bennünk, hogy ne maradna élvonalbeli a felnőtt csapatunk. A harmadik liga félprofi osztály, még komolyabb ellenfelekkel. Látható, hogy mennyit fejlődtek azok a játékosaink, akik már második éve a megye egyben játszanak, biztos vagyok benne, hogy az NB III-hoz is fel tudnánk nőni, még ha lennének is buktatói ennek az útnak. Előfordult, még az őszi szezonban is, hogy a megye egyben is kaptunk öt gólt, és látható, hogy most hol tartunk. Egy biztos, a játékosoknak is nagyobb motivációt jelentene eggyel magasabb osztályban szerepelni, beleértve az NB I-ből visszajátszókat is. A klub érdeke is az lenne, hiszen ez a lehetőség felgyorsítaná a fiatalok fejlődését.”

Hogyan néznek ki a játékosok és a stáb tagjainak mindennapjai?

„A fiúk egy hétre előre megkapják a személyre szabott edzésprogramot, amelynek labdás és erőnléti része is van – felelte Nagy Sándor. – Minden gyakorlat elvégzéséről videót küldenek, ezeket elemezzük, archiváljuk. Esténként videokonferencia keretében személyesen is látjuk egymást, beszélgetünk, viccelődünk, igyekszünk a jó hangulatot fenntartani, házi feladatot is adunk a fiúknak. Fontos, hogy mi, a stáb tagjai is karban tartsuk magunkat, úgyhogy, ha nem haragszik, megyek is futni…”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló