Parádés futballt hozott a megyei rangadó

2018-04-29 18:48:15
Kisvárda FC

A Kisvárda számára megfelelőbb a döntetlen, főként, hogy kétgólos hátrányt dolgozott le a Szparival szemben.

A korai kezdés – amire azért volt szükség, hogy Kisvárdán kikerüljön egymás elöl a labdarúgók és a női kézilabdázók vasárnapi mérkőzése – miatt az ideálistól valamivel még melegebb időben is kezdődött meg az NB II-es megyei derbi, a két aktív szurkolótábor által teremtett remek hangulatban.

Lucsánszky Tamás, a Szpari vezetőedzője már a kezdés előtt gratulált kisvárdai kollégájának Kondás Elemérnek, aki elhárította magától az elismerést, mondván a vasárnapival együtt még hét mérkőzés van hátra a bajnokságból. A két csapat között meglévő 12 pontos távolság alapján a Várdának akár az iksz is megfelelhetett volna, de melyik az a játékos, aki nem akar megnyerni egy ilyen mérkőzést?

Az első lehetőség Horváth Zoltán révén a kisvárdaiak előtt adódott, aztán a Szpari hatékonyabb futballal rukkolt elő, és meg is szerezte a vezetést. Az akció labdaszerzésből indult, a beadás után Pekár László a lövés helyett a passzt választotta, Dragóner Filip pedig a befejezést. Az ifjú támadó két további gólt is szerezhetett volna szünetig, de amikor rávezette a labdát Zöldesi Illésre, akkor a csel helyett a lövést választotta, amit ráadásul el is kapkodott, és célt tévesztett, majd balról a tizenhatos sarkától már eltalálta a kaput, de akkor védett a várdai kapus.

Csilus Tamás bombájával szemben azonban ő is tehetetlen volt, főleg, hogy a korábbi csapatának betaláló középpályás lövése megpattant egy hazai lábon. Csilusnak szerdán a Kazincbarcika ellen nem volt szerencséje, kétszer is a kapufát találta el, ezúttal viszont igen. A gólt követő cserével együtt vagy négy poszton szervezte át a csapatát Kondás Elemér, és a frissen beállt Oláh Gergő helyzetbe is került, de mellé lőtt, a jobbról bal oldalra átkerülő Hej Viktor próbálkozása után pedig Jova Levente hárított.

Szünet után mindent feltett egy lapra a Kisvárda, beszorította megyei riválisát, és jött is a szépítő gól. Aztán Dragóner Filip úgy vezethette a kapusra a labdát, ahogy előző este Hári János, a magyar jégkorong-válogatottban, amikor az elit vb-re lőhette volna a magyar válogatottat, de miként a hokis, a Szpari csatára is elhibázta a ziccert – illetve Zöldesi védett nagyot. Aztán Horváth Zoltán rontott ajtó-ablak helyzetben.

Úgy tűnt, a vendégek túlélték a kritikus időszakot, kicsit le is ült a meccs. A Szpari igyekezett az ellenfél térfelén tartani a labdát, mígnem beállt Lukács Rajmond, aki a másik cserejátékos, Heffler Norbert kiugratásával kilépett, az egyenlítő gólhoz azonban kellett az is, hogy Farkas Márk lábáról leperdüljön a felszabadító lövés.

Amit pedig az utolsó percek tartogattak, olyat magyar pályán nem nagyon lehet látni. Mindkét csapat ment előre, a Szpari meg akarta mutatni, hogy többre érdemes, és bár a Várdának az iksz is megfelelhetett volna, a hazaiak is nyerni akartak. A középkezdés után közvetlenül Rezes László került helyzetbe, de Zöldesi újra védett, aztán Jova rossz kidobását követően Lukács Rajmond szerezhetett volna gólt, de javított a kapus. A végén Gajdos Zsolt keresztbelőtt labdája akadhatott volna be, miközben már ember nem volt az arénában, aki ülve bírta volna az izgalmakat.

Le a kalappal a csapatok előtt, hogy a kora délutáni hőségben ilyen focival, ilyen hajrával rukkoltak ki. Mindkét csapat győzelmet érdemelt volna, kétgólos vezetése miatt ahhoz a Szpari állt közelebb, de a döntetlen igazságosnak mondható, és a Várda lehet vele boldogabb.

A lefújás után pedig mindkét edző őszintén gratulálhatott a másiknak…

NB II: 32. forduló

Kisvárda Master Good–Nyíregyháza Spartacus 2–2 (0–2)

Kisvárda, 2160 néző, v.: Radványi (Farkas B., Máyer).

Kisvárda: Zöldesi – Oltean (Oláh G., 38.), Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej (Lukács R., 81.), Melnik, Misic (Heffler N., 63.), Jánvári – Ilics, Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Spartacus: Jova – Szokol, Fodor F., Pejovics, Farkas M. – Kártik, Csilus T. – Pekár (Gajdos, 75.), Kesztyűs (Holdampf, 57.), Rezes – Dragóner (Hornyák, 69.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gól: Dragóner (0–1) a 22., Csilus T. (0–2) a 35., Horváth Z. (1–2) az 54., Farkas M. (öngól, 2–2) a 82. percben

Percek, események

22. perc: Kesztyűs ment el a bal oldalon, beadása után Pekár a jobbról középre kanalazta a labdát, Dragóner pedig a kapuba lőtte, 0–1.

35. perc: Pekár visszagurított labdájából Csilus Tamás futtából leadott, 22 méteres lövése Vári Barnabs lábán megpattanva vágódott a kapu bal oldalába, 0–2.

54. perc: Oláh Gergő jobbról középre gurított, Ilics a kapunak háttal állva passzolt Horváth Zoltánhoz, aki 14 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–2.

82. perc: Heffler Norbert ugratta ki a bal oldalon Lukács Rajmondot, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, elgurította Jova mellett, a menteni igyekvő Farkas Márk pedig jobbal rosszul találta el, és a lábáról a kapuba vágódott, 2–2.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Az első félidőben a Nyíregyháza volt a jobb, mi akkor lassan és enerváltan futballoztunk, és kaptunk két gólt hirtelen. A második félidő a miénk volt, miközben több fordulópont is akadt, meg is nyerhettük, de el is veszíthettük volna a mérkőzést. A végén a nagy melegben is mindkét csapat ment előre becsülettel.

Lucsánszky Tamás: – Mindkét csapatnak jár az elismerés, hogy ebben a melegben ilyen remek futballal rukkoltak elő. A szerzett gólok alapján igazságos döntetlen született, hiszen mindkét csapat félidőnként kétszer-kétszer talált be, a helyzetek alapján viszont nekünk ezt a mérkőzést többször le kellett volna zárnunk.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló