Parádés belépő

2019-08-25 08:23:17
VLA

Utánpótláshíradó: Fölényes győzelmekkel kezdték meg csapataink a szereplésüket az élvonalban.

Ezt is szokni kell: NB I-es csapata van Kisvárdának a korosztályos bajnokságokban, jelesül az U14-ben és az U15-ben. A Várda LA két élvonalbeli legénysége Kecskeméten kezdte meg a szereplését, annak a KTE-nek az otthonában, amely a legutóbbi bajnokságban mindkét korosztályban a mezőny derékhadához tartozott.

A két meccsen azonban nem érződött, hogy melyik az újonc csapat, hiszen a történelmi mérkőzéseken (kisvárdai utánpótláscsapatok most először játszhattak felmenő rendszerű, élvonalbeli bajnokságban) nagy különbségű kisvárdai győzelmek születtek. Folytatás pénteken hazai környezetben, ahol a másik újonc, a Paks lesz a vendég.

Ezalatt a jövő hétvégi bajnoki rajtra hangolódó U12-eseink és U13-asaink Diósgyőrben tartották meg a főpróbájukat – és mindkét meccsüket megnyerték.


MLSZ U15 I. OSZTÁLY, 1. FORDULÓ

Kecskeméti TE LA–Várda LA 1–4 (1–1)

VLA: Popovych (Bíró B.) – Ivanicja, Vojtkó, Adu, Lukecha (Jávor A.), Kosovshchuk, Puporka, Ténai, Juhász D. (Széll), Romanchuk, Babych (Napuda). Edző: Révész Csaba

Gól: Puporka 3, Adu

Révész Csaba: – Nagyon szerettünk volna az első NB I-es mérkőzésünkön győzelemmel bemutatkozni, ami sikerült is, örülünk neki, hogy ilyen fölényes sikerrel, ami a helyzetek alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna. Annak is örülünk, hogy a felnőttek után a kisvárdai utánpótlás is lerakta a névjegyét, az NB I-ben. Ezért dolgoztunk, a rajt pedig remekül sikerült. Tudjuk, hogy lesznek nehezebb mérkőzéseink, de nagyon reméljük, hogy fokozatosan fel tudjuk venni az NB I ritmusát és az erősebb csapatok ellen is jó teljesítményre leszünk képesek. Gratulálok a csapatnak az első NB I-ben aratott győzelemért!


MLSZ U14 I. OSZTÁLY, 1. FORDULÓ

Kecskeméti TE LA–Várda LA 0–5 (0–4)

VLA: Révész Barnabás (Kovács M.) – Dócs, Kovács K. (Juhász Dominik), Rózsa S., Kereszti, Ésik Á. (Krisztián A.), Kovács N. (Kőrizs Á.), Kozyk, Racskó, Veress M., Scsadej (Gégény). Edző: Deák Béla

Gól: Veress M., Dócs, Rózsa S., Scsadej, Ésik Á.

Deák Béla: – A hosszú utazás és a nagy meleg miatt kissé enerváltan kezdtük a mérkőzést, nehezen találtuk a fogást a teljesen visszahúzódó ellenfélen, de az első félidő közepe felé átestünk a holtponton, és jobb ritmusban kezdtünk el játszani, ami helyzetkialakításban és eredményben is megmutatkozott. Örülök neki, hogy rögzített helyzetekből és mezőnyjátékban is sikerült viszontlátni a gyakoroltakat. Kezdésnek nem volt rossz, de ennél fogunk még jobban játszani. Gratulálok a csapatnak!

EDZŐMÉRKŐZÉSEK

U13: Diósgyőri VTK–Várda LA 0–3. Gól: Tercza, Kancsij, Szikszaj

U12: Diósgyőri VTK–Várda LA 3–4. Gól: Buda M. 2, Ablonczy, Bíró B.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló