Ötös, hatos, tizenegyes

2019-10-11 16:29:08
VLA

Utánpótláshíradó: Jól indult a hétvége, Mátészalkán játszottak a felső korosztályos akadémiai csapataink.

Az U17-es és az U19-es csapataink kezdték a futballhétvégét a pénteki, mátészalkai mérkőzéseikkel. A kisebbekre elvileg rangadó várt, hiszen a hazaiakat csak jobb gólkülönbséggel előzték meg a tabellán. Maga a győzelem nem volt olyan könnyű, mint az eredmény mutatja (5–1), de ehhez kellett az is, hogy a mátészalkaiak közül három játékost is kiállítottak. Igaz, a hajrában a kisvárdai Artem Nahirnijnek is el kellett hagynia a pályát piros lap miatt.

Az ugyancsak második helyen álló nagyobbakra a sereghajtó mátészalkai csapat várt, és ki is jött a táblázaton meglévő különbség, hiszen a VLA játékosai sorra szerezték a góljaikat. Végül tizenegyig jutottak, Vaszil Himik pedig egymaga hatig.


MLSZ U19 III. OSZTÁLY ÉSZAKKELET, 7. FORDULÓ

Mátészalkai MTK–Várda LA 1–11 (1–6)

VLA: Kerekes D. – Kalii (Severnyov), Révész Bálint, Molnár Marcell (Avetiszjan), Kofel –Barta Á., Szaharda, Tóth R. – Újvári (Tóth M.), Himik, Lusánszki (Riznicsenko). Edző: Korolovszky György

Gól: Himik 6, Lusánszki 2, Szaharda, Riznicsenko, Barta Á.

Korolovszky György: – Annak örülök, hogy a megyei bajnokságban szereplő játékosoknak terhelést tudtunk adni, ez még kifizetődő lehet a bajnokság hátralévő részében. Az sem másodlagos, hogy Vaszil Himik gólerős játékkal bejelentkezett a gólkirályi címre.


MLSZ U17 III. OSZTÁLY ÉSZAKKELET, 7. FORDULÓ

Mátészalkai MTK–Várda LA 1–5 (0–1)

VLA: Végső – Nyéki, Bíró Roland, Vass B., Khudan (Medve) – Czérna (Tintér), Nahirnij, Szabó Á. (Martynuzzi) – Simon M. (Gritsu), Bokor (Lovász), Pataki I. (Jene). Edző: Kovács János

Gól: Bokor 2, Vass B., Martynuzzi, Nyéki. Kiállítva: Nahirnij

Kovács János: – Nagyon készültünk erre a mérkőzés, és be is igazolódott, hogy nagyon agresszív, zárt védekezésből induló csapat ellen kellett játszanunk. Az egyéni kreativitást hiányoltam az első félidőben, de az első gól után már ez is jobban megnyilvánult, több helyzetet is kidolgoztunk, és azokat eredményesen használtuk ki. A kiállítások után már többet könnyelműsködtünk, emiatt nem lett még nagyobb különbségű a győzelmünk.


A fotón: Vaszil Himik hat gólt is szerzett az U19-esek mérkőzésén


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló