Olykor a beadásból lesz a gól

2020-06-13 21:17:56
Kisvárda FC

Miközben hat újoncot avattunk, tartottuk a lépést a Fradival, mígnem jött a potyagól – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Lövésből lesz a gól – tartja a futballközhely.

Meg olykor beadásból. Lecsúszott beadásból, amely a Kisvárda Master Good szombati, Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen Sigér Dávid lábát hagyta el az utolsó negyedórára fordulva. A csaknem az alapvonalról, jobbról jobbal középre gyötört labdához Mihai Minca olyan balszerencsésen nyúlt hozzá, hogy az a kapuban kötött ki.

Öngóllal kapott ki tehát csapatunk a bajnoki címvédő, egyben listavezető Fraditól, miközben hat újoncot is avattunk. Bódog Tamás vezetőedző az összeállítással egyértelműsítette, hogy melyik a fontosabb meccs számára: a mostani vagy a keddi, Zalaegerszeg elleni. A Mezőkövesddel szemben bevetett kezdő tizenegyből senki még csak el nem utazott a fővárosba, teljesen új csapat kapott lehetőséget, fedélzetén a 19 éves újonccal, Szőr Leventével. Ő az első olyan kisvárdai születésű és kisvárdai nevelésű futballista, aki kisvárdai színekben esett át az NB I-es tűzkeresztségen. A második félidőben csereként bevetett öt játékos, a 18 éves Abov Avetiszjan, Vaszil Himics (19), Czene Zalán (17), Viktor Riznicsenko (17) és a legvégén pályára küldött, a 2003-as születésűként közülük is a legfiatalabb Bíró Roland (17) is egyaránt most debütált a legmagasabb osztályban. (A kispadon helyet foglaló hat játékosnak a kezdés előtt összesen két NB I-es meccse volt a sérülésből felépült Zöldesi Illés jóvoltából.)

Szóval, folyamatosan léptek pályára a fiatalok vendégoldalon, míg a Fradi olyan játékosokat vetett be a kispadról, mint Olekszandar Zubkov és Franck Boli. Az eredmény pedig nem akart változni. Mert az egyre inkább csikócsapattá váló vendéghad nem szégyellte, hogy védekezni kényszerült, olykor kétségbeesetten kellett menteni, de a hátsó sor jól állt a lábán. Olyannyira, hogy számottevő helyzetig el sem jutott a Fradi. Az első félidőben a hazaiak fölénye sem volt elviselhetetlen, és bár szünet után fokozta a nyomást a házigazda, egyre elérhetőbbé vált, hogy a Kisvárda ki tudja húzni kapott gól nélkül. Pedig a hazaiak mindent bevetettek, a második félidei ivószünet alatt például csak a mi térfelünkön locsolták meg a gyepet a rendelkezésre álló egy percben…

A vendégek erejéből egy-egy ellenakcióra is futotta, az első játékrészben Sassá és Nemanja Obradovics indult meg ígéretesen, a másodikban Obradovicsot csak szabálytalanul tudták feltartóztatni, az ígéretes helyről járó szabadrúgásból Hej Viktor a sorfalba lőtt, majd Jelena Richárd távoli próbálkozása után Dibusz Dénes védett. A bevetett fiatalok is bátran, önfeláldozóan játszottak, mígnem jött Sigér Dávid beadása, amely után a legnagyobb jóindulattal sem tudjuk a hazaiak játékosának adni a gólt. Mert ahhoz kellett Minca kapus elképesztő bakija. A hosszabbítás (azért megnéztük volna, hogy gólnélküli állásnál is vajon csak három perc lett volna-e a ráadás…) alatt még kiharcoltunk egy szögletet, Baranyai Ádám beíveléséhez Minca kapus is előrement, lövéshez is jutott, de fordulásból leadott jobblábas próbálkozása levágódott a védőkről.

Az összeállításokat elnézve kevés esély mutatkozott arra, hogy ennyire kiélezett lesz a mérkőzés. A kisvárdaiak szervezett játéka azonban nem ért pontot, miként a két csapat korábbi egymás elleni meccsein, a Fradi most is a hajrában csikarta ki a győztes gólt. Így viszont nincs más választás, kedden le kell győzni a Zetét. Hiszen ennek érdekében maradt most otthon a teljes kezdőcsapat.


OTP BANK LIGA: 29. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (0–0)

Üllői út, 2123 néző, v.: Pintér Cs. (Buzás B., Medovarszki J. – Antal P., Szilágyi S.)

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Botka, Civic (Heister, 79.) – Sigér D. (Csonka A., 89.), Haratin – Isael (Boli, 59.), Tokmac, Skvarka (Zubkov, 59.) – Szihnyevics (Vécsei, 79.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

KISVÁRDA: Minca – Hej, Beriosz, Kravcsenko, Baranyai Á. – Szőr (Czene, 79.), Szimovics (Avetiszjan, a szünetben) – Sassá (Himics, a szünetben), Obradovics (Bíró R., 92.), Jelena – Tischler (Riznicsenko, 79.). Vezetőedző: Bódog Tamás

Gólszerző: Minca (öngól, 1–0) a 75. percben

A gól története

75. perc: Sigér Dávid tolta meg a labdát a jobb oldalon Szőr mellett, majd az alapvonal közeléből, a tizenhatos oldalvonalához közelről középre adott. A középpályás lábáról lecsúszott labda picit hosszú volt Szihnyevicsnek, és úgy tűnt, Minca kapus birtokába kerül, de ő későn reagált rá, és végül a baloldali kapufánál a saját kapujába paskolta. Öngól, 1–0.


A borítófotón: A győztes gól pillanata

Fotó: nso.hu


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló