Nyugodtnak kell maradni

2019-05-10 15:24:33
Kisvárda FC

A Paks elleni idegenbeli meccs előtt Dajka László vezetőedző latolgatta a kialakult helyzetet.

Győzni mindig jobb, mint veszíteni – tartja a futballközhely, így nyilván a DVSC elleni idegenbeli sikert (3–1) követő hét is jobb hangulatban telt, mint az előző, amikor a Haladással szembeni hazai vereség (1–2) után kellett hangolódni a következő fellépésre.

„Nagyon örültünk a győzelemnek, de mivel a kiesés ellen vívott harc nyílt maradt, ezért természetesen a heti munka is kellő komolysággal telt – mondta Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Nagyon-nagyon koncentrált munkát végeztünk, hiszen Pakson számunkra kedvező eredményt szeretnénk elérni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Paks nagyon kellemetlen ellenfél, különösen a saját otthonában, de úgy gondolom, a mi csapatunk is bizonyított egyszer-kétszer, és most is képes lesz olyan teljesítményre, hogy az eredményességgel is párosuljon.”

Viccesen hangozhat, pedig komoly a felvetés: talán nem is baj, hogy újra idegenben lép pályára a Kisvárda, hiszen a legutóbbi három győzelmét a városhatáron kívül szerezte az idegenbeli tabellán a két „nagy”, vagyis a Ferencváros és a Mol Vidi FC mögött harmadik újonc.

„Mindig minden változik, de egy biztos: idegenben kicsit másként, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy hatékonyabban, eredményesebben futballozunk – reagált a felvetésre Dajka László. – Nem ebbe akarunk kapaszkodni, hanem a heti munkába, és abba, hogy ezen a meccsen is dinamikusak leszünk, és amit megbeszélünk, azt a játékosok be fogják tudni tartani.”

Paksi győzelem és az eredmények kedvező alakulása (vagy az MTK vagy pedig a Diósgyőr veresége) esetén már szombaton meglehet matematikailag is a bennmaradás. Ugyanakkor negatív irányban nem dőlhet el a kisvárdaiak sorsa (magyarán ezen a hétvégén ki nem eshetnek), és a Mezőkövesd elleni utolsó meccsnek minimum tétje lesz a számukra. Ez a tudat erre a szombatra levehet egyfajta terhet a csapatról?

„Az utolsó két fordulóban, ebben a helyzetben nincs olyan, ami nyomást vehetne le a játékosokról – véli Dajka László. – A nyomás egész évben jelen van, persze a végén tovább erősödik. Másként kell kezelni ezt a helyzetet, nyugtatni kell a csapatot. Hetek óta azt mondom, hogy az a csapat marad majd benn, amelyik ezt az egész helyzetet nyugodtabban kezelni. Megpróbálunk mi lenni ezek. Úgy gondolom, az elmúlt heti meccsünk szünetében ez jól sikerült, ha nyugodtak vagyunk, hiszünk magunkban, és megpróbáljuk megvalósítani, amit megbeszéltünk, akkor emelt fővel jöhetünk le, bármilyen eredmény is születik. Bár még egyszer mondom, mi számunkra pozitív eredményt szeretnénk elérni.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló