Nem sok ilyen fér már bele

2018-03-16 16:04:04
Kisvárda FC

Második tavaszi meccsét is elveszítette a labdarúgó NB II-ben a Kisvárda, a Siófok elvitte a három pontot a Várkertből.

A zalaegerszegi vereség után a kisvárdai kezdőcsapatból többen nemhogy a kispadon, egyenesen kereten kívül találták magukat – Matija Misic, Oláh Gergő és Papucsek Barna is civilben sétált a várkerti létesítményben az idei első hazai mérkőzést megelőzően.

A tavasznak a második helyről nekifutó várdaiak a Siófok ellen igyekeztek kijavítani a két héttel korábbi botlást, és kezdettől fogva irányította is a játékot a hazai csapat. Csakhogy kevésszer sikerült közvetlen veszélyt kialakítani a siófoki tizenhatoson belül, amikor pedig igen, akkor azokat el is puskázták.

Mint Rados Protics, aki a 25. percben került ajtó-ablak helyzetbe, de fölélőtt, kapta is az ukázt, hogy a kis gól is gól. Lucas Bertucci is nagyot lőhetett volna, de 18 méteres lövéssel a lécet döngette meg, a kipattanót pedig hiába belsőzte Gosztonyi András a hálóba, már lesen volt.

Fotó: Janics Attila Fotó: Janics Attila ©

Ezek után ki szokott történni? Hát persze, hogy gólt szerez az ellenfél. Nem túlzás, a Siófok először jutott el a kisvárdai kapuig, és a visszagurított labdából remek rúgótechnikájú Petneházi Márk nagy gólt lőtt. Horváth Zoltán postafordultával válaszolhatott volna, de Hej Viktor beadása után fejjel rosszul találta el a labdát, így Balajcza Szabolcs könnyedén védett.

Az csak a második félidőben derült ki, hogy a kisvárdaiak szünet előtti teljesítménye nem is volt annyira rossz. Legalábbis az első félideihez viszonyítva. Meddőnek bizonyult a várdai támadójáték, ugyan minden bevethető csatár lehetőséghez jutott, de nagy helyzetet már nem sikerült kialakítani. A támadók nem találták el a kaput, Balajcza számtalan kirúgást végezhetett el, többnyire időhúzó jelleggel, de az egyik után kialakult akciót sakk-mattra játszotta a Siófok, és elvitte a három pontot.

Így aztán lehangoló volt hazai szempontból a meccs vége, és ha így halad, pontosabban így nem halad tovább a Várda, akkor előbb-utóbb már vigasznak is kevés lesz, hogy ez még belefért...

NB II: 24. forduló

Kisvárda Master Good–BFC Siófok 0–2 (0–1)

Kisvárda, 1230 néző, v.: Lovas (Buzás, Csatári).

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Melnik, Délczeg, Protics (Ilics, 67.) – Gosztonyi (Strestík, a szünetben), Horváth Z. (Lukács R., 77.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Siófok: Balajcza – Szilágyi Z., Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi – Gál M., Petneházi – Nagy D., Farkas N. (Lázár Zs., 66.), Bévárdi (Lénárt, 92.) – Elek B. (Balázs Zs., 91.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gól: Petneházi (0–1) a 41., Nagy D. (0–2) a 76. percben

Percek, események

41. perc: Nagy Dániel jobboldali átadása után Protics lábáról Farkas Norbert elé került a labda, ő visszagurított Petneházihoz, aki 19 méterről jobbal a bal felső sarokba lőtte, 0–1.

76. perc: Balajcza kirúgása után Elek Bence csúsztatta fejjel a labdát a kiugró Nagy Dániel elé, aki 12 méterről a kapu közepébe lőtte, 0–2.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Mentünk előre becsülettel, a küzdéssel nem volt baj, az első félidőben a helyzeteink is megvoltak, de szünet után meddővé vált a támadójátékunk, és sokszor a csatáraink sem a kapu felé fordultak. Hibáinkat könyörtelenül megbüntette az ellenfél.

Varga Attila: – Az első félidőben csúnyán lefutballozott bennünket az ellenfél, majd a legjobbkor szereztük meg a vezető gólt, ami után a szünetben rendet tettünk a fejekben, megkapta a magát az, akinek kellett. Vallom, a profi futballistának bírnia kell a szerda-vasárnap ritmust, de azon én is meglepődtem, hogy néhány játékosnak Ferrari-motor volt a mellkasában.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló