Nem most dől el, de nagyon fontos

2019-04-12 15:05:51
Kisvárda FC

A bajnokság alsóházi végkimenetele szempontjából az egyik legfontosabb meccs vár csapatunkra a DVTK ellen.

Ami a bajnoki címért vívott harcban a jövő héten a Ferencváros–Mol Vidi mérkőzés lesz, az a kiesés elleni csatában a szombati Kisvárda Master Good–Diósgyőr összecsapás. Az előző hetekben nem túl eredményes csapatok közül a múlt szombaton a Kisvárda rossz szériája szakadt meg, és megelőzte a DVTK-t, amelyet egy ponttal előz meg, így valamivel kedvezőbb helyzetből várja a hazai összecsapást. A két csapat egymás ellenni két mérkőzése 1–1-es döntetleneket hozott ebben a bajnokságban.

„Személy szerint én nem még nem nagyon számolgatok, hiszen sok még a megszerezhető pontok száma – válaszolta arra a kérdésünkre Dajka László vezetőedző, hogy vannak-e számtanórák az öltözőben vagy az edzői szobában. – Azt lehet nézegetni, hogy ki kivel játszik még, azokon a meccseken milyen eredmény várható, de én ezzel nem nagyon foglalkozom, hiszen tökéletesen tudjuk, hogy ki lesz a következő ellenfelünk, és mindig arra a mérkőzésre koncentrálunk. Nem kizárt, hogy ebben a hárompontos rendszerben végig nyílt lesz a harc az alsóházban, persze cseppet sem bánnánk, ha idő előtt eldőlne a kérdés abban az esetben, ha mi tudnánk elérni a céljainkat.”

Ezügyben sokat tehet csapatunk a hétvégén, hiszen győzelem esetén négy ponttal lóghatna meg egyik legfőbb riválisától.

„Teljesen kizárt, hogy csakis ezen a meccsen múlik minden, ugyanakkor nagyon fontos összecsapás előtt állunk – így Dajka László. – Ha itthon tudjuk tartani a három pontot, akkor lépünk egy picit előre céljaink és álmaink elérése felé. Egy biztos, az ellenfelünk is hasonlóan gondolkodik, mint mi, de nagyon bízom benne, hogy a hazai pálya, a felkészültség, és ami nagyon fontos, hogy az utóbbi időben is szenzációs Várkerti Vitézek és minden kisvárdai szurkoló segítségével itthon tudjuk tartani a három pontot.”

Mit lehet felhasználni a két csapat eddigi egymás elleni mérkőzéseinek tapasztalataiból?

„Azóta a mi csapatunk is sokat változott és a Diósgyőr is átalakult némileg, a játékrendszerét tekintve mindenképpen – mutatott rá a vezetőedző. – Nekünk kialakult a játékunk, az elképzeléseinket hétről hétre, ha apró lépésenként is, de csiszolgatjuk és javítgatjuk, és ebben az egységességben is bízhatunk. Vannak jó futballistáink, akiknek vezérletével győzelemre törünk szombaton is.”

A kisvárdai csapatból Pavlo Lukjancsuk letöltötte eltiltását, Patrick Mevoungou mellett viszont Sassá is combizom-sérüléssel bajlódik. A korábban műtött játékosok közül Anderson Pico hazatért Brazíliába, hogy ott folytassa a rehabilitációját, Délczeg Gergely még nem áll rendelkezésre, Mihajlo Rjasko viszont hétfőtől már teljes értékű munkát végezhet.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló