Nem bomba-, de azért Bumba-forma

2020-09-13 20:23:54
Kisvárda FC

Újpesten előbb eladtunk, majd megtartottunk kétgólos előnyt, így nyertünk – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Claudiu Bumba az előző bajnokságban, a koronavírus-járvány utáni újrakezdést követően győztes góllal jelentkezett hazai pályán, az Újpest ellen, amivel nagy lépést tett a csapat a bennmaradás felé. Aztán a román középpályásunk a Mezőkövesd ellen megsérült, a bokájával nyüglődött, igazából még most sem teljes értékű harcos.

Olyannyira, hogy Supka Attila vezetőedző a hétközben megsérült Sztavrosz Cukalasz pozíciójában még nem neki, hanem Lazar Zlicsecsnek akart bizalmat szavazni, de a szerb-magyar játékos a szombati edzésen jelezte, ő is „érzi” a lábát, nem tudja vállalni a játékot. A Puskás Akadémia elleni meccset kihagyó Rubus Tamás szerepeltetése is kérdőjeles volt az utolsó pillanatig, mígnem az egykori újpesti védő játékra jelentkezett a vasárnapi, kánikulai mérkőzésen.

Ehhez képest, egy órányi játék után úgy álltunk, hogy 3–2-re vezettünk, Bumba és Rubus és gólt szerzett, Bumba gólpasszokat adott, majd aztán még egyet, és így alakult ki a 4–2-es győzelmünk.

Odáig azért hullámvasúton érkeztünk meg, mert lemásolva a legutóbbi idegenbeli, néhány kerülettel odébb lejátszott Honvéd elleni meccsünket gyorsan megvolt a kétgólos előny, miként az újpestiek szépítése (ennél a találatnál is Bumba adta a gólpasszt, igaz, rossz irányba, így játékosunk a meccsen született hat gól közül ötből is kivette a részét…) is, amiért megint mi tettünk többet, nem az ellenfél. A különbség az volt, hogy ezúttal nem sikerült megtartani az előnyt, mert a meccs elején, még gólnélküli állásnál helyzeteket hibázó Antonio Perosevic duplázva egyenlített.

Ha már az újpestieket feltérképező előző edzőnket, Bódog Tamást kiszúrtuk a lelátón, akkor azt kívántuk magunknak, bárcsak úgy járnánk, mint az ő jelenlegi csapata, a Honvéd egy nappal korábban, amely 2–0-s előny után a szünetben 2–2-re állt, majd 4–2-re nyert.

Nos, pontosan így jártunk! Csak nem kellett annyit izgulnunk, mint a kispestieknek, mert a szabad- és szögletrúgás utáni, a belső védők által szerzett gólokkal hamarabb sikerült eldönteni a meccset. Utána akadt esélye a szépítésre a közönség által hol bíztatott, hol szidott liláknak, de az is igaz, a többnyire Sassá által vezetett kontrák pontosabb befejezésével még nagyobb lehetett volna a kisvárdai fölény.

Azonban ne elégedetlenkedjünk, négyet lőttünk annak a csapatnak idegenben, amelytől ott eddig háromszor is 1–0-ra kaptunk ki. És ehhez nem is kellett bombaforma, „csak” a Bumba vezérelte produkció.


OTP BANK LIGA: 4. FORDULÓ

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–4 (2–2)

Szusza Ferenc Stadion, 1410 néző, v.: Solymosi (Márkus T., Horváth R. – Antal P., Iványi Z.)

ÚJPEST: Banai – Csongvai (Junior Tallo, 65.), Máté Zs., Baosics, Pauljevics (Szakály P., 83.) – Onovo, Mitrovics – Simon K., Nwobodo, Bacsa (Katona M., 72.) – Perosevic. Vezetőedző: Predrag Rogan

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Datkovic, Rubus (Kravcsenko, 65.), Hej – Lucas, Szimovics – Navrátil (Karaszjuk, 82.), Bumba, Camaj (Sassá, a szünetben) – Viana. Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Bumba (0–1) a 11., Szimovics (0–2) a 24., Perosevic (1–2) a 28., Perosevic (2–2) a 40., Rubus (2–3) az 59., Datkovic (2–4) a 64. percben


A gólok története

11. perc: Szimovics kényszerítőzött Vianával, majd a visszakapott labdából a tizenhatoson belül helyezkedő Bumbához passzolt, ő pedig jobb külsővel kicsit maga mögé vette a labdát, majd 14 méterről, kissé balról, jobbal a blokkolni készülő Csongvai lába alatt a jobb alsó sarokba lőtte, 0–1.

24. perc: Melnik a saját térfeléről, jobbról tértölelő keresztlabdával hozta játékba a bal oldalon Bumbát, aki eltolta Csongvai mellett, és tizenhatos vonalától, csaknem az alapvonalról ballal középre adott, a lendületből érkező Szimovics pedig előrevetődve hét méterről úgy fejelt a kapuba, hogy a labda a baloldali kapufáról perdült a hálóba a túlsó oldalon, 0–2.

28. perc: Bumba passzolt hátrafelé a kezdőkörrel egy magasságból, már a saját térfeléről úgy, hogy a labda Rubusnak hosszú, Dombónak rövid volt. Ezt kihasználva a lendületből érkező Perosevic lecsapott rá, Rubussal szemben fedezve megtartotta, majd nyolc méterről jobbról jobbal úgy lőtte a jobb alsó sarokba, hogy Dombó csak érinteni tudta, védeni nem, 1–2.

40. perc: Bacsa tolta a labdát középről jobbra Perosevichez, aki átlépte kétszer, majd ballal befelé tolta, aztán 18 méterről ballal kapura lőtt, a labda pedig Rubuson megpattanva ívelődött a kapu jobb oldalába, 2–2.

59. perc: Bumba végzett el szabadrúgást balról, a tizenhatos és a tizenegyes pont közötti területről. Jobbal kapu elé lőtt labdájára a túlsó kapufánál Csongvai szorításában Rubus érkezett, és csaknem az alapvonalról, jobbal kapura kanalazta, a visszafelé vetődő Banai már csak beljebb, a bal alsó sarokba tudta segíteni, 2–3.

64. perc: Bumba jobbról, jobbal végzett el szögletet, beívelésére Datkovic érkezett és hat méterről a földre fejelte a labdát, ami a tehetetlen Banai mellett a kapu közepébe vágódott, 2–4.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló