Mindenki bizonyítani akar

2019-12-13 14:32:40
Kisvárda FC

Bizonyos értelemben kellemesek a gondok, de az év utolsó meccsén nagyon nehéz ellenfél lesz a Fehérvár – BEHARANGOZÓ

Nincs már hova tartalékolni, az esztendő utolsó mérkőzése következik. Nem akárki, hanem a bajnoki címért versengő, a Magyar Kupában címvédő Mol Fehérvár ellen, hazai pályán.

A „Vidit” ebben a bajnoki évben most egyedül láthatjuk Kisvárdán, hiszen a sorsolás úgy alakult, mint ez éve, hogy a háromból kétszer leszünk a fehérváriak vendége. A tavalyi hazai meccs összességében jól sikerült, hiszen kétszeri egyenlítés után végeztünk 2–2-re a Fehérvárral a Várkertben.

„Amióta itt vagyok Kisvárdán ennek a társaságnak, nyugodtan mondhatom, hogy nagybetűs csapatnak a hétközi munkájával soha nem volt gond – mondta Dajka László vezetőedző arra utalva, hogy vajon mire számíthatunk a csapattól az esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén. – Most is így volt egész héten, és biztos vagyok benne, hogy így lesz a mérkőzésen is. Próbáljuk megtalálni a megfelelő taktikát, amivel nagyon szeretnénk megnehezíteni a Vidi dolgát, olyannyira, hogy akár meg is nyernénk a mérkőzést. Nem kell mellébeszélni, mindenki nagyon várja a szabadságot, de tudom, a játékosok mindent megtesznek azért, hogy eredményesen szerepeljünk, és szépen tudjunk búcsúzni a szünet előtt a közönségünktől.”

Az Újpest otthonában úgy játszott a csapatunk, hogy a lilák előtte hosszú ideig nem nyertek az albérletükben, de mégis csak hazai környezetükben. Most a Fehérvár érkezik egy számára kellemetlen pofon, a Paks elleni hazai vereség után. Lehet, hogy megint rosszkor leszünk rossz helyen?

„Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon harapós Fehérvárral találjuk majd magunkat szemben – felelte Dajka László. – Feltérképeztük őket, és látszik, hogy nincsenek túl jó passzban, nem futballoznak ellenállhatatlanul az utóbbi hetekben. Az is igaz, nekünk kell olyan erényeket csillogtatni, amivel be tudjuk bizonyítani, hogy igenis jó csapat vagyunk, és ezzel párhuzamosan jó eredménnyel tudjuk zárni az évet.”

Hétközben volt egy forgatás a stadion egészségügyi részlegében, amelyhez alig tudtunk alanyt találni, magyarán a Brazíliában műtétre váró Felipén kívül nincs sérült játékosunk. Ezek az úgynevezett kellemes gondok?

„Viccesen erre azt mondanám, hogy jön a szabadság, erre mindenki egészséges – mosolyodott el a vezetőedző. – Normális munkát végzünk, amiből senki nem akarja kihúzni magát, és azt látni a játékosokon, hogy mindenki bizonyítani szeretne, még az utolsó mérkőzésen is. Ez a szakmai stáb számára nagyon pozitív, és nagyon reméljük, hogy ebből a mérkőzésen is tudunk profitálni.”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló