Minden olyan gyorsan történt

2019-08-21 15:49:09
Kisvárda FC

A felkészülést szinte teljesen kihagyó Cornel Ene jó teljesítménye mellett góllal tért vissza a csapatba.

A huszonkettedik bajnoki mérkőzését játszotta kisvárdai színekben szombaton Cornel Ene, azon belül az elsőt a mostani bajnokságban. A Honvéd elleni mérkőzésen a romániai védő első találata is megszületett a magyar NB I-ben, amire a mérkőzésen nem sokat kellett várni (a 9. percben jött a gól), a 26 éves védő viszont annál kacskaringósabb utat tett meg a nyáron, hogy ennek a találatnak a közelébe kerüljön.

„A felkészülés első hetében szenvedtem vádlisérülést, ami akkor nem tűnt komolynak, ám később kiderült, hosszabb pihenő vár rám – idézte fel a kálváriáját a Szatmárnémetiben született futballista. – Szerbiában felkerestem egy specialistát is, végül az ő segítsége is kellett ahhoz, hogy meggyógyuljak. Nagyjából a bajnokság kezdetekor mondhattam el azt magamról, hogy felépültem, de semmit nem akartam elkapkodni, így nem siettettem a visszatérésemet. A Paks elleni meccset még a lelátóról néztem, Debrecenben már a cserejátékosok között kaptam helyet, mígnem a Honvéd ellen kerültem be a kezdő tizenegybe.”

Utóbbihoz azért az is kellett, hogy az első két fordulóban jó teljesítményt nyújtó, kétszer is a gólszerzés köztelébe kerülő és a labdát a Paks valamint a Debrecen ellen is a lécre fejelő Anton Kravcsenko hasfala meghúzódjon.

„Kétségtelen, Anton sérülése miatt kerülhetett előtérbe a játékom, és bár nem mondom, hogy a kialakult helyzetben nem számítottam rá, végül csak közvetlenül a meccs előtt tudtam meg, hogy a kezdő csapatba kerülök – folytatta Cornel Ene. – Utána már minden olyan gyorsan történt, jött Gheorghe Grozav remek szabadrúgása, amit „csak” a kapuba kellett fejelnem. Örülök neki, hogy megszületett az első gólom kisvárdai színekben, de annak még jobban, hogy hátul is sikerült helyt állnom, és a csapat megnyerte a mérkőzést.”


Amellett, hogy a Budapest Honvéd a 110. születésnapi ünnepségét ezzel a mérkőzéssel kötötte össze, a szombati meccs arról is nevezetes marad, hogy Davide Lanzafame éppen a Kisvárda ellen tért vissza korábbi csapatához. Milyen érzés volt vele szemben játszani?

„Nem éreztem semmi különöset ennek kapcsán. Tudtuk, hogy veszélyes csatár, érdemes rá figyelni, mert képes a semmiből is villanni egyet, ezt olykor-olykor igazolta is, de összességében nem állított bennünket megoldhatatlan feladat elé” – felelte Cornel Ene.

Most aztán a bőség zavarával küzdhet a belső védő szerepkörében Miriuta László, hiszen Kravcsenko sérülése sem olyan súlyos, hogy hosszú hetekre ki kellene dőlnie, Ene mellett pedig a csereként beálló Rubus Tamás is szóhoz jutott a szombati mérkőzésen, miközben Teodorosz Beriosz a tavasz közepe óta kirobbanthatatlan a csapatból. Vajon ez a teljesítmény elegendő a kezdő tizenegyben ragadáshoz?


„Nem tudom, ezt majd a vezetőedző eldönti – így Cornel Ene. – A legjobb tudásom szerint tettem a dolgom, a kihagyás után érthető, hogy kicsit elfáradtam a végére, nemcsak fizikálisan, hanem fejben is. Az csak jót tesz a csapat teljesítményének, ha többen is pályázunk a kezdő tizenegybe kerülésre. A legfontosabb, hogy a csapat jól kezdte a bajnokságot, mert a három meccsen megszerzett hat pont remek startnak nevezhető. A tavalyihoz képest feltétlenül…”

Szombaton 18 órakor az Újpest lesz a vendég a Várkertben. Cornel Ene éppen a lilák ellen játszotta első magyarországi bajnokiját, tavaly idegenben, a harmadik fordulóban.


A borítóképen: Cornel Ene (jobbra) Davide Lanzafaméval is sikeresen vette fel a harcot

Fotó: Facebook/Budapest Honvéd FC


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló