Mi írtuk tovább a sorozatot

2020-11-21 00:50:56
Kisvárda FC

A Paks elleni győzelemnek köszönhetően biztosra vehető, hogy a második helyen zárjuk az első kört – BESZÁMOLÓ

Adva volt egy csapat – a Paks – a tabella második helyéről, hat, veretlenül megvívott meccsel a háta mögött. És adva volt a harmadik helyezett – a Kisvárda Master Good –, amely az utóbbi hét bajnokijából csak egyet veszített el.

Szóval, minden adva volt a jó meccshez péntek este a Várkertben.

Illetve egy valami mégsem. Nagyon hiányzott a közönség és az általa teremtett hangulat. Nézők nélkül a cúgos hidegben edzőmeccsjellege volt a találkozónk, pedig nagyon is fontos pontokért ment a küzdelem: a győztes megszilárdíthatta, illetve átvehette volna a második helyet a tabellán.

A nyitány a Paksnak sikerült jobban, a vendégek negyedórán keresztül rá tudták erőltetni akaratunkat csapatunkra. Így aztán a legjobbkor jött a gól: sikerült kihasználnunk az ezúttal védekező középpályást játszó Böde Dániel körülményességét, az akciót pedig gólra váltottuk. Főszerepe volt benne Sassának és Claudiu Bumbának (no, meg a szenzációs gólpasszt adó Driton Camajnak), akik a két csapat, legutóbb itt játszott február 29-i meccsén a két gólunkat szerezték.

Az első félidő újabb negyedórás etapjai hozták meg a további változásokat: előbb a Hahn János mellől menteni igyekvő Rubus Tamás fejéről hullott a saját kapunkba a labda, majd – miután még Bumba kihagyott ziccere miatt bosszankodtunk –, Camaj újabb kitűnő átadását Jaroslav Navrátil váltotta gólra.

Megvolt a vezetés, és ebben a bajnokságban még egyszer sem adta azt ki a kezéből a kisvárdai csapat. Most nagyon meg kellett küzdeni annak megtartásáért, hiszen a szünetben beállt paksi cserék egyike, Sajbán Máté a kapufát találta el – amihez kellett Rubus önfeláldozó mentése is. Záporoztak a paksi beívelések, mégis a másik oldal jóvoltából változhatott volna az eredmény, de a kontra végén Navrátil nem tudott olyan passzt adni, mint amilyet ő kapott a góljánál. Aztán csak végigment egy ellentámadás, a két cserejátékos összehozta a meccset végképp lezáró gólt: Kovácsréti Márk önzetlenül talált a karrierje első NB I-es gólját szerző Jelena Richárd elé. És a slusszpoén a gólpasszt adó Kovácsrétié lehetett volna, akinek 23 méteres szabadrúgása után a lécen csattant a labda.

A két jó formában lévő csapat egészen fogyasztható meccsén a mi nagy sorozatunk folytatódott tovább. És le sem merjük írni, de hát a tabella árulkodik róla: a második helyre ugrottunk a sikerrel. És ez biztos, hogy nem változik a forduló többi mérkőzése után sem, vagyis a bajnokság első harmadát – eggyel kevesebb meccset játszva – ebben a pozícióban zárjuk.

Szép lesz ez a hétvége!


OTP BANK LIGA: 11. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC 3–1 (2–1)

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Káprály (Garai P., Bornemissza – Csonka, Ducsai)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Datkovic, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz – Navrátil (Kovácsréti, 76.), Bumba (Karaszjuk, 80.), Sassá – Camaj (Jelena, 62.). Vezetőedző: Supka Attila

PAKS: Hegedüs L. – Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Böde – Osváth (Kulcsár D., a szünetben), Bognár I., Balogh B., Bertus (Ádám M., 59.) – Haraszti (Sajbán Máté, a szünetben), Hahn. Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Bumba (1–0) a 18., Rubus (öngól, 1–1) a 30., Navrátil (2–1) a 44., Jelena (3–1) a 86. percben


A gólok története

18. perc: Lucas megelőző szerelése után Bumba Sassá elé játszott. Brazil szélsőnk bevezette a labdát a büntetőterületen belülre, ahol a kapunak háttal álló Camajt játszotta meg, ő az akciót követő Bumbához sarkallta a labdát, és utóbbi hét méterről ballal a léc alá emelte, 1–0.

30. perc: Bertus ívelt balról a kapu elé, ahol Datkovic és Rubus Hahnt közrefogva ugrottak fel fejelni a kaputól nyolc méterre. Datkovicon és Hahnon túlszállt a labda, Rubus fejéről viszont védhetetlen ívben hullott be a kapu jobb oldalába. Öngól, 1–1.

44. perc: Camaj sarkazása után Lucas becsúszva mentett nagyot a mi térfelünkön, a kezdőkörben, majd Camajt indította, ő balról ragyogó labdával játszotta meg a túloldalon Navrátilt, aki higgadtan elhúzta a labdát Hegedüs Lajos mellett, majd az ötös sarkáról jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–1.

86. perc: Cukalasz indításával Kovácsréti lódult meg a bal oldalon, rávezette a labdát Hegedüs Lajosra, majd önzetlenül Jelenához gurított, ő pedig öt méterről jobbak az üres kapu jobb alsó sarkában lőtt, 3–1.

Az MTI fotóin (a borítón Cladiu Bumbáé, alul Jelena Richárdé) két gólunk a háromból


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló