Mezőkövesd elleni múltidéző

2018-10-16 19:07:07
Kisvárda FC

A 2015-2016-os NB II-es bajnokságban egy-egy győzelem és döntetlen volt a mérleg a szombati ellenféllel szemben.

A Mezőkövesd Zsóry azon kevés riválisaink közé tartozik az NB I-ben, amely ellen van mérkőzésmúltja a Kisvárda Master Goodnak. Még ha veretesnek nem is nevezhető, hogy az NB II-ben is mindössze egyetlen szezonban, a 2015-2016-osban találkoztak egymással a felek.

Abban a bajnoki évben ugyan a Várda gólt sem kapott, és veretlen maradt a kövesdiekkel szemben, mégis a borsodi csapat jutott – története során másodszor – az NB I-be, ahol sikerült megvetnie a lábát, és zsinórban a harmadik, összességében a negyedik évét tapossa a legjobbak között.

A jelzett 2015-2016-os mérkőzéseken Cseri Tamás még kisvárdai színekben szerepelt, a tavaly Mezőkövesdre távozott támadó azóta a szombati ellenfél erősségének számít, 43 mérkőzésen öt gólt szerzett. Előtte Kisvárdán, az NB II-ben 66 bajnoki fellépésen ugyancsak ötször volt eredményes. Ugyancsak mindkét meccsen szerepelt a várdai csapatban Koszta Márk, aki tavaly óta szintén kövesdi játékos.

A legutóbbi egymás elleni mérkőzéseken Rácz Ferenc még a borsodiakat erősítette, ő a nyáron már balmazújvárosi kitérővel igazolt Kisvárdára, de sérülése miatt az első csapatban még nem jutott lehetőséghez. A kövesdieknél akkor szereplő Heffler Norbert tavaly szerepelt Kisvárdán, ő a feljutást követően Gyirmótra igazolt.


EMLÉKEZTETŐ

NB II

2015. OKTÓBER 4.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)

MEZŐKÖVESD: Dombó – Polényi G. (Harsányi Z., a szünetben), Dvorschák, Devecseri, Fótyik – Tamási Zs., Hegedűs D. – Molnár G. (Nagy J., a szünetben), Rácz F., Heffler N. – Máté J. (Bajzát, 80.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

KISVÁRDA: Ivancsics A. – Kornutjak, Izing, Graszl K., Fodor A. – Csilus T., Lázár Zs. – Lucas, Erős G. (Vári B., 60.), Cseri T. – Koszta (Rajczi, 75; Minczér, 78.). Vezetőedző: Soós Imre.

Gól: Erős G. (37.).


2016. ÁPRILIS 24.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 0–0

KISVÁRDA: Lékai – Csilus T., Izing, Papucsek, Vári B. – Lucas, Bagi I. – Cseri T., Erős G. (Eszlátyi, 88.), Koszta (Ivancsics, 21.) – Délczeg (Rajczi, 85.). Vezetőedző: Soós Imre.

MEZŐKÖVESD: Dombó – Vági A., Dvorschák, Szeles, Fótyik – Tamási Zs. (Rácz F., 43.), Tóth B. – Molnár G., Nicorec (Orosz M., 61.), Heffler N. (Sós B., 54.) – Szatmári L. Vezetőedző: Pintér Attila.

Kiállítva: Lékai (19.).

(A fotón: A piros mezes Cseri Tamás kisvárdaiként itt még ellenfele volt a Mezőkövesdnek, így éppen a helyére Várdára kerülő, onnan Gyirmótra távozott, 9-es mezben látható Heffler Norbertnek is)


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló