Meglepetésmez fájdalomdíjként

2019-08-27 13:46:37
Kisvárda FC

Jólesett a szombati gesztus a hat éve még játékosként megsérült technikai vezetőnek.

Mezt adtunk és mezt kaptunk az Újpest elleni mérkőzés előtt. Mint megírtuk, a Kisvárda Master Good is csatlakozott a lilák csapatkapitányának, Litauszki Róbertnek a kezdeményezéséhez, miszerint a játékos valamennyi NB I-es csapat kapitányának aláírt mezét begyűjti, és a budapesti Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályának javára elárverezi, cserében a nyáron betegeskedő hároméves kislányának nyújtott gondviselésért. Ezt a mezt a meccs kezdése előtt Lucas adta át – a sérülés miatt távollévő Litauszki helyett – Balázs Benjáminnak.

Közben pedig az újpestiek sem jöttek üres kézzel, ők „Spekker T. 16” feliratú, a játékosok által aláírt mezzel érkeztek. Ennek gazdája Spekker Tamás, utánpótlás csapataink technikai vezetője volt – amolyan fájdalomdíjként a hat éve történtek miatt.

„Hat évvel ezelőtt, 2013-ban a kisvárdai játékosként tagja voltam az NB II-be jutott csapatnak, és harminckét évesen úgy gondoltam, egy évet még futballozhatok a másodosztályban – idézte fel a történteket Spekker Tamás. – Július huszonötödikén az Újpest második csapatával játszottunk edzőmeccset a Várkertben, ahol a vendégek egyik próbajátékosa olyan balszerencsés módon csúszott rá a lábamra, hogy eltört a síp- és a szárkapocs-csontom is. Még aznap este megműtöttek, a baleset miatt el kellett halasztani a közelgő esküvőmet is, majd hosszú rehabilitáció következett, a pályafutásomat pedig orvosi javaslatra nem folytattam. Akkoriban már készültem a futball utáni életemre, ami így felgyorsult, és így lettem technikai vezető valamint utánpótlásedző. Nem titok, édesapám nagy Újpest-szurkoló, így számára különösen fájó volt, hogy a kedvenc csapata elleni meccsen jártam így. Meglepetés volt számomra az újpestiek szombati gesztusa, amit ezúton is köszönök nekik. Apai örökség, hogy az én vérem is lila egy kicsit, úgyhogy remélem, magára talál a csapat, de azt persze cseppet sem bántam, hogy a szombati meccset mi nyertük meg.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló