Megint nem vettük át a vezetést

2020-10-17 01:22:55
Kisvárda FC

Csapatunk számára az elsőség is összejöhetett volna, de a bajnok állt a tabella élére – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Ne higgyük azt, hogy ez most már mindig így lesz, de a második hazai meccsünkön is az volt a tét, hogy átvesszük a vezetést a bajnoki tabellán. Ennek a lehetőségét egyrészt a remek idegenbeli szereplésünkkel alapoztunk meg, másfelől viszont a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott Ferencváros ellen azért szükség volt némi bravúrra a kivitelezésre.

A kezdés előtt azt számolgattuk, hogy a hétközben a válogatottban szereplő játékosok közül vajon hánynak ad bizalmat a Fradi edzője, Szerhij Rebrov a zsúfolásig telt várdai arénában. Nos, közülük a legkevésbé azt vártuk, hogy a csütörtök hajnalban Moszkvából landolt gépen helyet foglalók közül Dibusz Dénes kapja meg az esélyt. Pedig így történt, a kapus a Fradiban is szerephez jutott, így továbbra is vár magára a 20-szoros válogatott, a korábban a Liverpoolban is megfordult, nem mellesleg 2006-ban a Vecsés játékosaként az NB II-es Tuzsér elleni bajnokin is megfordult Bogdán Ádám NB I-es bemutatkozása.

Szerhij Rebrov a meccs után azt is elárulta, ahhoz, hogy a Fradi hasonló helyzetbe is hozza magát a nemzetközi kupaszereplést illetően, a bajnoki meccsek is fontosak, így pénteken ki gondolt még a keddi, barcelonai meccsre. Ehhez képest a negyedik percben, Franck Boli fejese után könnyedén megszerezhette volna a vezetést a Fradi, de Rubus Tamás kivágta a gólvonalról a labdát, hegy egy perc múlva, a Ferencváros kapusa által, Lucas lövése után védett labdát követően máris igazságot nyerjen a pécsi nevelésű kapus csapatba állításának helyessége.

A szünetig nem változott a gólnélküli eredmény, és kezdtük elkönyvelni, hogy most is igazságot nyer a beharangozóban nyert megállapítás, miszerint egyre közelebb kerülünk a Ferencvároshoz. Aztán a második félidő közepén elég volt egyetlen lépésnyire lemaradni a frissen beállt Eldar Civcről és a középen érkező Isaelről, és máris vezetett a Fradi. Csak egy percig lett volna így, ha Sassá gólra váltja Bohdan Melnik mértani pontossággal érkező beadását, de fejese után megint nagyot védett Dibusz.

Ez volt a legnagyobb elszalasztott egyenlítési lehetőség, ráadásul a vége előtt tovább gyarapodott az elmúlt két és fél évben amúgy sem kevés kisvárdai öngóljainak számra – Roman Karaszjuk az „igazi” góllal még adós, de a saját kapunkat egy balszerencsés mozdulat következtében bevette.

Ezzel eldőlt a meccs, miként az is, hogy játékban bár most voltunk a legközelebb a Fradihoz, a hetedik bajnokin a hetedik vereségünket is elszenvedtük ellene.

A tabellán tehát megint nem tudtuk átvenni a vezetést, a Fradinak pedig sok sikert kívánunk a BL-főtáblán, elsőként kedden, Barcelonában!


OTP BANK LIGA: 7. FORDULÓ

KISVÁRDA MASER GOOD–FERENCVÁROS 0–2 (0–0)

Várkerti Stadion, 3122 néző, v.: Berke (Tóth V., Vígh-Tarsonyi – Andó-Szabó, Szilágyi S.)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik (Kukoc, 81.), Ene, Rubus, Hej – Lucas (Karaszjuk, 81.), Szimovics – Navrátil (Cukalasz, 54.), Bumba (Kovácsréti, 72.), Sassá (Camaj, 81.) – Viana. Vezetőedző: Supka Attila

FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Kovacevic, Heister (Civic, 65.) – Haratin (Vécsei, 75.), Laduini – Skvarka, Tokmac (Mak, 75.), Isael (Zubkov, 83.) – Boli (Baturina, 65.). Edző: Szerhij Rebrov

Gólszerző: Isael (0–1) a 67., Karaszjuk (öngól, 0–2) a 89. percben


A gólok története

67. perc: Az éppenhogy beállt Civic adott balról középre, a mindenki előtt elpattogó labdát Isael az ötös túlsó sarkáról jobbal a jobb felső sarokba lőtte, 0–1.

89. perc: Baturina tolta ki a labdát balra, Makhoz, akinek a beadására középen a menteni igyekvő Karaszjuk jobbal előtt a labda föltött, amely így a bal ábáró, az ötös vonaláról a saját kapuja közepébe vágódott. Öngól, 0–2.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló