Még ma is Kisvárdán játszhatna

2020-03-28 09:31:25
Kisvárda FC

Két éve ezen a napon történt: döntetlen és egy súlyos sérülés Békéscsabán.

A 2017-2018-as bajnoki szezonban az NB II-ben szerepelve március 28-án már bőven útban volt a feljutás felé a kisvárdai csapat. A 26. fordulót követően 53 pontot gyűjtve a második helyen állt a tabellán, megelőzve a 45 pontos Nyíregyháza Spartacust és a 43 ponttal rendelkező Békéscsabát. Éppen utóbbi vendégségébe látogattunk 2018. március 28-án – most arra a találkozóra emlékezünk.

A legfontosabb az volt, hogy ne szenvedjünk vereséget, ami meg is történt, hiszen 1–1 lett a meccs vége, így megmaradt a tízpontos előny az egyik legfőbb riválissal szemben. Ám ennél is többet ki lehetett volna hozni a mérkőzésből, ugyanis Bohdan Melnik az 57. percben szép fejessel szerzett vezetést a vendégeknek, ám négy perc múlva Hej Viktor balszerencsés megmozdulása (egy bal oldali bedobás után ugyancsak fejjel vette be saját kapuját…) után egyenlített a Békéscsaba.

Ekkor már nem volt a pályán a kisvárdaiak támadója, Délczeg Gergely, aki a mérkőzés 30. percében súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást szenvedett, ami máig fájó emlék a számára.

A sérülés után Nagy „Jáccó” István masszőr vette kezelésbe Délczeg Gergelyt

„Pont a napokban beszélgettem róla futballistakörben, hogy most lesz két éve annak a borzalmas sérülésnek – idézte fel az emlékeket a kedvünkért Délczeg Gergely, aki jelenleg az NB II-es Dorog játékosa. – Akkoriban már ki-kiszorultam a kezdőcsapatból, ám a békéscsabai egy hétközi összecsapás volt, pihentettünk néhány kulcsembert, így kerülhettem újra a csapatba. Emlékszem, turbánnal a fején éppcsak visszatért az ápolásból Mihajlo Rjasko, aki most is csapattársam Dorogon, amikor én is pórul jártam. A védekező harmadban előbb az egyik, majd a másik ellenfelemet támadtam meg, aztán beléptem a labdát birtokló Nagy Sándor elé, ő pedig a teljes testsúlyával a jobb térdemre esett. Ártalmatlan szituáció volt, jellemző, az ellenfél végezhetett el utána szabadrúgást… Nagyon sokat veszítettem ezzel a sérüléssel, hiszen a nyáron lejárt a szerződésem, amit érthető módon nem hosszabbítottak meg, igaz, utána egy fél évre még kaptam egy esélyt. Sajnálom, hogy így alakult, vallom, ha nincs a sérülés, akkor ma is a Kisvárda játékosa vagyok.”

Délczeg Gergely a nyáron távozott Dorogra, csapata az NB II-ben 26 fordulót követően a 13. helyen áll. A 32 éves támadó eddig 19 mérkőzésen jutott szóhoz, és tíz találatával vezeti a házi góllövőlistát.

„Lehetne eggyel több gólom is, de kihagytam egy tizenegyest – vágta rá Délczeg Gergely. – Lekopogom, a műtött térdem rendben van, két kisebb sérülés miatt kellett meccseket kihagynom. A szünet senkinek sem jött jól, másokhoz hasonlóan én már nagyon játszanék, de az emberek egészsége az előrébbvaló, így egyelőre csak az egyéni edzések jöhetnek szóba. Figyelem a Kisvárda szereplését, ha csak lehet, minden meccsét megnézem, és szurkolok a csapatnak, hiszen szépek az emlékeim. Mindenkinek a legjobbakat kívánom, vigyázzanak magukra Kisvárdán is az emberek!”

Utoljára a Kisvárda első csapatának kezdő tizenegyében: 87-essel Délczeg Gergely

Fotó: Nyulak Nikoletta

2018. MÁRCIUS 28.

NB II, 27. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–0)

Békéscsaba, 600 néző, v.: Nagy R.

Békéscsaba: Ribánszky – Dlusztus, Szélpál N., Mészáros M. – Hursán – Nagy S. (Tóth D., 32.), Babinyecz, Nagy I. (Király P., 66.), Zahorán – Urbin (Gránicz, 77.), Birtalan B. Vezetőedző: Boér Gábor

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 79.), Protics – Horváth Z. (Gosztonyi, 62.), Délczeg (Ilics, 32.). Vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Melnik (0–1) az 57., Hej (öngól, 1–1) a 61. percben

A teljes mérkőzés itt tekinthető meg:


Holnapi emlékünk: Piros lap a labdaszedőtől elvett labda miatt


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló