Maradt a közte tíz pont

2018-03-28 20:38:58
Kisvárda FC

Vezetett a Kisvárda Békéscsabán, de végül be kellett érnie a döntetlennel az NB II-es rangadón, ami azért nem rossz.

Mintha le sem játszották volna a mérkőzést, maradt a tíz pont az NB II-es tabellán a feljutó helyen álló Kisvárda Master Good és a hétközi forduló előtt harmadik Békéscsaba között. De azért mégis van jelentősége annak, hogy túljutottak a felek a viharsarki mérkőzésen, hiszen a Várda így még közelebb került álma megvalósulásához.

És milyen közel kerülhetett volna, ha átvészeli a vezető gólja utáni perceket. Merthogy a második félidő elején egy szépen megkomponált akció végén Bohdan Melnik remekül robbant be a kapu elé, és a hálóba fejelt, így vezetett a Várda. Pedig a meccsen addig a szabadrúgások utáni szituációkól tudtak leginkább helyzetbe kerülni a csapatok, köszönhetően annak, hogy rengeteg volt a párharc.

Egy ilyen után Mihajlo Rjasko összefejelt ellenfelével, és már a meccs elejétől mutatós turbánnal a fején játszott, az első fél óra végén pedig a hazai Nagy Sándor és a várdai Délczeg Gergely úgy összecsúszott egy szabad labdára, hogy mindketten megsérültek, és le kellett cserélni őket.

Szóval vezetett a Várda, de ekkor Viczián Mátyás kezébe került a labda. A hazaiak játékosnak a két csapat kisvárdai mérkőzésén is volt egy olyan bedobása, ami után gólt szereztek a csabaiak, most is akkorát dobott, amilyet más rúgni sem nagyon tud, és a vendégek balszerencséjére Hej Viktorról a saját kapujába pattant a labda.

Az ezt követő percekben is át kellett vészelnie a Várdának néhány hasonló szituációt, de aztán rendezte a sorokat Kondás Elemér legénysége, és a végén többször is közel járt a győztes gól megszerzéséhez, de Brana Ilics és Oláh Gergő lövése célt tévesztett, Melnik lábárül pedig leperdült a labda ajtó-ablak helyzetben.

Az egy pont Békéscsabáról nem rossz, de a lefújás utáni reakciókból arra lehetett következtetni, hogy egyik oldalon sem boldogok vele.

KM

Jegyzőkönyv, események

Békéscsaba 1912 Előre–Kisvárda Master Good 1–1 (0–0)

Békéscsaba, 600 néző, v.: Nagy R. (Bornemissza, Márkus P.)

Békéscsaba: Ribánszky – Dlusztus, Szélpál N., Mészáros M. – Hursán – Nagy S. (Tóth D., 32.), Babinyecz, Nagy I. (Király P., 66.), Zahorán – Urbin (Gránicz, 77.), Birtalan B. Vezetőedző: Boér Gábor.

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 79.), Protics – Horváth Z. (Gosztonyi, 62.), Délczeg (Ilics, 32.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Melnik (0–1) az 57., Hej (öngól, 1–1) a 61. percben

Percek, események

57. perc: Protics szaladt el a bal oldalon, beadása után Melnik 8 méterről fejelt a kapu bal oldalába, 0–1.

61. perc: Viczián bal oldali bedobása után a labda továbbpattant a tizenhatoson belül, és a túlsó kapufánál ketten érkeztek, és végül Hejről került a hélóba a labda. Öngól, 1–1.

Mesterszemmel

Boér Gábor: – Ellenfelünk csapatában nagyon sok erős és magas felépítésű játékos volt, akikkel szemben nehéz volt párharcokat nyerni. Ettől függetlenül nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, és ha Birtalan Botond a két óriási helyzetét berúgja, most jobban örülhetnénk.

Kondás Elemér: – Nagyon kemény és harcos mérkőzést játszottunk, tudtuk előre, hogy nem lesz sétagalopp ez a kilencven perc. Az agresszív párharcokban jók voltunk, de nem alakult ki folyamatos játék, így az egy egy reális eredmény.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló