Mai születésnaposunk: a stadion

2019-08-11 07:53:28
Kisvárda FC

Egy éve, augusztus 11-én avatták fel csapatunk otthonát, a Várkerti Stadiont.

Augusztus 11-én, vagyis éppen vasárnap egy éve, hogy felavatták a Várkerti Stadiont. Egy évvel ezelőtt a Ferencváros volt a vendég Kisvárdán, a város történetének első hazai NB I-es mérkőzésén. A lelátók megteltek, az ünnepet „csak” az eredmény rontotta el, hiszen a fővárosiak 2–0-ra nyertek.

Azóta azért több szép sikert is megélhettük a stadionban, a legszebbet kétségkívül akkor, amikor a Mezőkövesd elleni május 19-i, 2–1-es győzelemmel sikerült bebiztosítani a bennmaradást, és vele együtt azt, hogy a Kisvárda Master Good megkezdhette második évét is az NB I-ben. Így történhet meg, hogy a stadion avatásának évfordulóján is pályára lép a csapat – igaz, ezúttal idegenben, Debrecenben.

A Várkerti Stadionban eddig 18 tétmérkőzést játszottak. Tizenhetet a bajnokságban, egyet a Magyar Kupában. A bajnoki találkozókon hat győzelem, öt döntetlen és hat vereség a mérleg, a 23 megszerzett ponthoz 20–21-es gólkülönbség párosul. A Magyar Kupában is a Ferencváros volt az első vendégünk, azon a február 26-i nyolcaddöntő visszavágón 1–1-es döntetlen született és a Fradi jutott tovább. Így aztán tétmeccseken mindhárom féle eredményből, győzelemből, döntetlenből és vereségből is hat-hat született eddig.

A legtöbb gólt a Haladás (4–1) és az Újpest (1–4) elleni mérkőzéseink hozták, igaz, utóbbiból a nagy köd miatt vajmi keveset lehetett látni. A leggyakrabban látott ellenfél a Ferencváros volt, két bajnoki (0–2, 0–1) mellett egy kupameccsen (1–1) ugyebár.

A stadionban született első gólnak is van kisvárdai vonatkozása, és nemcsak azért, mert csapatunk kapta. Hanem mert csapatkapitányunk, Lucas unokatestvére, a ferencvárosi Leandro szerezte azt. A Várkerti Stadionban Gheorghe Grozav a legeredményesebb játékos, ő már négyszer talált be az ellenfelek kapujába (háromszor bajnokin, egyszer a kupában). Három-három gólig jutott Horváth Zoltán, Brana Ilics és Sztavrosz Cukalasz, illetve az újpesti Novothny Soma, akinek egyetlen meccs is elegendőnek bizonyult a triplázáshoz.

Egy éves születésnapján gondolatban fújjunk el egy szál gyertyát a stadion képzeletbeli születésnapi tortáján. És kívánjunk valamit, hiszen vasárnap meccset játszik a csapatunk…


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló