Közel, most már nagyon közel

2018-04-08 20:48:03
Kisvárda FC

Szolnokon is nyert a Kisvárda, a sikerhez kellett Horváth Zoltán gólja.

Minden bizonnyal a három pontnál is többet nyert vasárnap este a kisvárdai futballcsapat! Az NB II-ben a második helyen álló legénység abban a tudatban lépett pályára Szolnokon, hogy legfőbb riválisai mind-mind botlottak, így a döntetlen sem tűnt rossz eredménynek Kondás Elemér legénysége számára.

A tréner két helyen változtatott a Vác elleni győztes csapatán, Hej Viktor sárga lapok (és sérülés) miatt maradt ki és Matija Misic sem tudta vállalni a játékot. Bekerült Marek Strestík, aki először volt tagja a kezdőcsapatnak, ő lett Brana Ilics párja a csatársorban.

Az első félidő a Szolnoké volt. A hazaiak jobban és veszélyesebben játszottak, különösen Tóth László fickándozott, a jobbról leadott lövése kikocogott a kapufa mellett, a középről eleresztett löketét Zöldesi Illés védte. Azért a Várdának is volt két helyzete Bohdan Melnik fejese és Oláh Gergő lövése révén, de jót tett a szünet a vendégcsapatnak, amely úgy jött ki a folytatásra, hogy igyekezett az ellenfél térfelén tartani a labdát. Elsőként Oláh Gergő került helyzetbe, de lövés helyett beadást választott, aztán a korábbi szolnoki Vári Barnabás vette célba azt a kaput, ahova tavaly öngólt vétett, de blokkolták a lövését.

Majd a várdaiak fregoliembere, az ezúttal a középpálya jobb oldalán játszó Vári indította el azt az akciót, amelyből a gólpasszkirály Brana Ilics mesterien centerezett, a csereként bevetett Horváth Zoltán a kapuba „zsákolta” a labdát. Nem maradt más hátra, mint kihúzni a hátralévő időt, csakhogy a Szolnok jogtalan tizenegyeshez jutott. Zöldesi azonban ebben a bajnokságban jó százalékkal védi a büntetőket, most is megfogta (nemcsak kiütötte tehát…), a bajnokság során már a negyediket.

Megszerezte tehát a győzelmet a Várda, amely a hozzá legközelebb álló riválisától tucatnyi pontra lépett meg, vagyis egyre közelebb kerül most már nem is annyira titkolt álma megvalósulásához.

Szolnoki MÁV FC–Kisvárda Master Good 0–1 (0–0)

Szolnok, 400 néző, v.: Németh Á. (Farkas B., Szalai B.).

Szolnok: Gazsi T. – Nyerges (Jasarevic, 59.), Horgosi, Balogh M., Lakatos Cs. – Csirmaz (Berdó, 44.), Farkas A., Kenderes, Pantovics (Pintér N., 74.) – Tóth L., Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál.

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Vári B., Melnik, Oláh G. (Oltean, 72.), Jánvári – Ilics (Gosztonyi, 82.), Strestík (Horváth Z., 70.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Horváth Z. (0–1) a 77. percben

Percek, események

77. perc: Vári indította a jobb oldalon a védők mögül kilépő Ilicset, aki az alapvonaltól lágyan középre emelt, Horváth Zoltán pedig 3 méterről a jobb felső sarokba fejelte a labdát, 0–1.

83. perc: Farkas Aurél a tizenhatoson belül keresztülhámozta magát Jánvárin, majd érkezett Horváth Zoltán, aki rálépett a labdára. Farkas elpöckölte azt a gólszerző talpa alól, majd elesett, a közelben álló játékvezető pedig határozottan a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Pintér Norbert végezte el, ballábas lövése után Zöldesi megfogta a labdát a jobb alsó sarok elöl.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló