„Kötelező sikeresnek lennünk”

2019-04-05 17:07:14
Kisvárda FC

Dajka László vezetőedző is tisztában van vele: újra eljött a pontgyűjtés ideje.

A tavalyi bajnokság első négy helyezettje elleni mind a 12 mérkőzését lejátszotta már csapatunk. Ez jó hír, hiszen a bajnoki hajrában már nem kap ellenfelet a Kisvárda Master Good a papíron legjobbak közül. A rossz viszont az, hogy az ellenük megszerezhető 36 pontból mindössze kettőt sikerült begyűjteni: egy-egy döntetlen a Vidi és a Honvéd ellen, velük szemben további két vereség, az Újpesttől és a Fraditól pedig mindháromszor kikaptunk.

No, de csakis előre tekintünk, és most következik az a sorozat, amelyek előtt bizton reménykedhetünk. A következő négy ellenféllel (sorrendben Puskás Akadémia, Diósgyőr, MTK, Haladás) szemben ugyanis a bajnokság első két körében veretlen maradt csapatunk. Ellenük az első körben nyolc, a másodikban tíz pontot gyűjtött a Várda, ha töretlen és lineáris marad a fejlődés, akkor mind a négy ellenlábast sikerülne legyőzni, és 12 pontot szerezni. Gyanítjuk, valamivel kevesebb is elég lenne a nagy cél, a bennmaradás kivívásához, de mese most már nincs: újra el kell kezdeni a pontgyűjtést! Már szombaton, a csapatunkat két helyezéssel és öt ponttal megelőző Puskás Akadémia ellen is.

„Ha nem is sokkal, de azért néhány ponttal többet reméltünk az úgynevezett nagycsapatok ellen – tekintett vissza a mögöttünk hagyott periódusra Dajka László vezetőedző, aki maga is volt alkalmazottja a Puskás Akadémiának. – Azt azért hozzá kell tenni, hogy egyik mérkőzésen sem futballoztunk rosszul, így aztán van honnan merítenünk. Nagyon fontos, hogy a múlt héten betegeskedő játékosaink most már egészségesek, és bízunk benne, hogy a következő meccseken tudunk annyi pontot szerezni, ami elég lehet a céljaink eléréséhez. Ugyanakkor nyilván az aktuális riválisaink is úgy gondolkodnak, hogy ki ellen legyenek eredményesek, ha nem éppen ellenünk. A hátralévő meccseken is arra a fegyelmezett játékra lesz szükségünk, amely azért összességében jellemzett bennünket, azzal kiegészülve, hogy ezeken a fellépéseken nekünk immár kötelező sikeresnek lennünk.”

A szombati ellenfél, a Puskás Akadémia hétközben kupamérkőzést is játszott. Számukra az lehet-e nagyobb probléma, hogy pluszterhelést kaptak a játékosai vagy az, hogy hosszabbítást követő tizenegyespárbajban elbúcsúztak a másodosztályú Soroksárral szemben?

„A hosszú évek alatt találkoztam már olyannal, hogy nyomot hagyott a csapat játékában a pluszmérkőzés, de olyannal is, hogy a jól sikerült regeneráció után nem mutatkozott semmi probléma – próbált az ellenfél bőrébe bújni Dajka László. – Abba nekünk nem szabad kapaszkodnunk, hogy ebből előnyünk származhat, hiszen azt is láttuk, hogy a Puskás a legjobbnak vélt kezdő tizenegye jelentősebb részét pihentette.Nem is ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy az utóbbi mérkőzéseken egyfajta erények jellemeztek bennünket védekezésben és támadásban egyaránt, ezeket kellene tovább építenünk, mert ennek révén tudunk pontokat szerezni és előrelépni. Első megérzésre úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani a Puskás ellen, és egyelőre nem esélytelenül lépünk pályára Felcsúton.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló